Volg ons via
 

Alles over steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen zijn razend populair in Nederland. De robuuste uitstraling en de massieve dikte van steigerhout, maken deze houtsoort erg geliefd. Hier lees je alles over steigerhouten meubelen.

Steigerhouten meubelen zijn razend populair in Nederland. De robuuste uitstraling en de massieve dikte van steigerhout, maken deze houtsoort erg geliefd. Bouwmateriaal zoals cement zorgt er voor dat steigerhout zijn mooie grijze kleur krijgt. Daarnaast kunnen steigerhouten meubelen hun grijze kleur krijgen door de aantasting van het weer. Steigerhouten meubelen worden al jaren gebruikt voor in de tuin, maar inmiddels worden ze ook voor gebruik binnenshuis steeds populairder. Steigerhout is namelijk met van alles te combineren. 

De oorsprong en geschiedenis van steigerhout

Steigerplanken zijn gemaakt van vurenhout. Dat betekent dat het hout afkomstig is van de fijnspar. Steigerhout komt meestal uit het noorden van Scandinavië. In Nederland is vurenhout bijvoorbeeld de meest gebruikte naaldhoutsoort en daarmee ook direct de meest gebruikte houtsoort. Steigerplanken worden ook wel gebruikt als loopplank en daarnaast zijn steigerplanken terug te vinden in bouwsteigers. Vandaag de dag wordt steigerhout veel gebruikt door de meubelindustrie om er (tuin)meubilair van te maken. 

Welke steigerhouten meubelen zijn er?

Steigerhouten meubelen worden zowel voor binnen als buiten gemaakt. Qua interieur binnenshuis kan er gedacht worden aan TV-meubels, bedden, kasten en tafels. Buiten wordt steigerhout vooral verwerkt in tuinmeubels, bijvoorbeeld in loungesets. De steigerhouten meubels kunnen voorzien worden van een white wash, grey wash, black wash of dekkend witte uitstraling. De combinatie van oud steigerhout met een passende kleur, maakt de meubels erg populair en deze kunnen dan ook veelzijdig ingezet en gebruikt worden. 

Waar let je op bij de aankoop van steigerhouten meubelen?

Ga je steigerhouten meubelen aanschaffen en wil je deze gaan gebruiken in je tuin of op je terras? Dan moet je op een aantal zaken letten wanneer je de tuinmeubelen gaat aanschaffen. Let bij de aankoop van de meubels altijd op de kwaliteit van het hout. Steigerhout heeft namelijk de eigenschap om snel vocht op te nemen. Koop geen steigerhouten meubels waarvan de montage niet in orde is. Buiten zal hout gaan werken, daarom is een goede montage van groot belang. Dynaplus schroeven zijn medebepalend voor de sterkte van de constructie van steigerhouten meubelen. 

De beste manier om steigerhouten meubelen te onderhouden

Steigerhout is een duurzaam product en kan lange tijd mee gaan wanneer je er op de juiste manier onderhoud aan pleegt. Steigerhouten meubels moeten daarom niet op een vochtige plaats neergezet worden. Het is belangrijk dat de wind en zon erbij kunnen komen. Zet ze daarom op een plek neer waar ze gemakkelijk en snel kunnen drogen. Je kunt de levensduur van steigerhout verlengen wanneer je gebruik maakt van steigerhout beits. Zorg er wel voor dat de beits vochtregulerend is. Heb je zojuist steigerhouten meubelen voor binnen gekocht? Maak de meubels dan goed schoon met lauw water, groene zeep en een borstel. Resterende stof wordt verwijderd en het hout zelf wordt niet aangetast. 

Genieten van steigerhouten meubelen

Wil jij je huis of tuin een unieke uitstraling geven? Maak dan de keuze voor steigerhouten meubelen. Zowel je interieur binnenshuis als je tuin zullen ervan opknappen. De robuuste uitstraling geeft op een unieke wijze kleur aan je interieur of exterieur. Met het juiste onderhoud zorg je er eveneens voor dat je nog lange tijd kunt genieten van je aankoop. Kortom, sla je slag en laat je verrassen door de unieke eigenschappen van steigerhout.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-07-2014
Hits: 3356
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
steigerhout, steigerhouten meubelen, onderhoud