Volg ons via
 

Wespennest verwijderen

Zodra er bij u een wespennest in de buurt is, dient deze zo snel mogelijk verwijderd te worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook de hulp van experts inschakelen.

Wespen en mensen zijn alles behalve vrienden met elkaar. Zal de ene persoon zich slechts licht ongemakkelijk voelen bij de aanwezigheid van wespen, een ander zal in paniek raken. Buiten de angst die veel mensen voor wespen bezitten om, bij een allergie kan een wespensteek ernstige complicaties opleveren met soms de dood tot gevolg. Zodra er bij u een wespennest in de buurt is, dient deze zo snel mogelijk verwijderd te worden. Een wespennest verwijderen kunt u zelf doen, maar u kunt ook de hulp van experts inschakelen.

Een wespennest ontdekken

De aanwezigheid van een wespennest zal al snel opvallen door de aanwezigheid van veel wespen bij elkaar. Wespen die steeds naar dezelfde plaats vliegen, verraden al de aanwezigheid van een wespennest. Praktisch overal kunnen wespennesten gevonden worden: in een holle boom, onder de dakrand, in naden en kieren, in de spouwmuur of in een tuinhuisje.

Een wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen is een heikel karweitje. U kunt dit zelf doen, maar het is een riskante klus. U hoeft zich dan ook niet te schamen als u hier specialisten voor inschakelt. Imkers of wespenbestrijders zijn voor een wespennest verwijderen de aangewezen personen.

Zelf een wespennest verwijderen

Als u besluit om zelf een wespennest te verwijderen, is het verstandig de volgende tips in uw achterhoofd te houden.

  • Sluit een wespennest niet af. Wespen hebben een sterk instinct en sterke kaken. Ze vinden uiteindelijk hun uitweg wel. Een wespennest afsluiten of afdekken is dus geen oplossing
  • Laat grote wespennesten aan de specialisten over. Een groot wespennest verwijderen levert door de hoeveelheid aanwezige wespen een te groot risico
  • In de nazomer zijn wespen agressiever
  • In de winter sterven alle wespennesten af. Mocht u in het naseizoen een wespennest vinden, dan hoeft u deze in principe dus niet te verwijderen
  • Draag de juiste kleding om u hiermee tegen steken te beschermen

Een wespennest die kleiner is dan een tennisbal kunt u verwijderen door er kokend water in te gieten. Uw veiligheid staat hierbij natuurlijk voorop en gebruik deze methode niet bij enige twijfel. Grotere wespennesten kunnen het beste met een bestrijdingsmiddel verwijderd worden. Over het algemeen werkt dit met een poeder wat bij de ingang van het wespennest gestrooid wordt. Zodra de wespen naar binnen gaan, wordt het poeder in het nest verspreid en zullen de wespen sterven. Het beste kunt u een wespennest in de avond verwijderen als alle wespen op hun rustigst zijn en in het nest zitten.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-07-2014
Hits: 3525
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wespennest, wespennest verwijderen