Volg ons via
 
 

Bad of douche gele aanslag schoonmaken

Gele aanslag bad verwijderen | Tip voor het schoonmaken van gelige aanslag in bad of douchebak

Als je last hebt van vieze, gelige aanslag in bad of douchebak dan kun je dat schoonmaken. Maak een papje van 1 deciliter azijn en 100 gram keukenzout. Doe dit papje op de aanslag. Laat het een half uurtje inwerken. Daarna schoonmaken. De aanslag verdwijnt eenvoudig.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 19-08-2014 om 20:02

Nee hoor, dat voorkomt geen kalkaanslag! Wij sproeien altijd al de tegels en de binnenkant van de deuren van de douchecabine met heet water na, dan gaan we er met de wisser langs en dan drogen we de hele boel uit met een microvezeldoekje.

Uiteindelijk, na 12 jaar, heb je toch kalkaanslag (althans in de voegen, de tegels blijven inderdaad kalkvrij). Afhankelijk natuurlijk van hoe hard of zacht je water is. Maar uitdrogen van de douche is geen garantie voor kalkvrije voegen!

marian (Gast)
Geplaatst op 19-08-2014 om 19:19

Voegen schoon houden: na het douchen de wand met een wissertje goed droogtrekken. Voorkomt ook kalkaanslag op de tegels.

Voegen schoonmaken: schuurmiddel en harde borstel (niet te vaak doen, want dan krijg je slijtage). 

S-je
Geplaatst op 19-08-2014 om 17:21

Nou, inmiddels truc met hiervoor genoemd papje geprobeerd en dat heeft niet het gewenste effect. Inmiddels dus overgestapt op grover geschut: WC-eend nr. 1 ontkalker!

Alle schoon te maken voegen mee ingespoten, half uurtje laten intrekken en daarna met de stoomreiniger schoon gespoten. Kwam heel wat vuil vanaf. Nog steeds niet helemaal goed wit, maar het is al een hele verbetering!

Let wel op: niet te lang laten intrekken want voegsel zelf kan ook aangetast worden door de WC-eend. En verder: dek het chroom in de directe omgeving van de schoon te maken voegen goed af want die WC-eend tast je chroom onherstelbaar aan!

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 21:00

Papje maken van 7 kopjes water, 1/4 kopje azijn, 1/3 kopje citroensap en 1/2 kopje soda. In de voegen borstelen, poosje in laten trekken en daarna terwijl je afspoelt borstelen. Dit zou moeten werken.

Ik heb het toevallig zelf in de planning om dinsdag in de douche toe te passen, dus daarna weet ik of het ook echt werkt. Ik laat het nog weten.

Joanne (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 19:37

Hoe reinig ik het beste de voegen tussen de tegels op de muur van de badkamer?

Joanne

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-08-2014
Hits: 13188
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Gele aanslag bad verwijderen, gelige aanslag, douchebak, reinigen