Volg ons via
 

Dolce Gusto schoonmaken en ontkalken

Dolce Gusto schoonmaken en ontkalken | Tips voor het reinigen van je Dolce Gusto koffiemachine

Dolce Gusto schoonmaken en ontkalken 

Het schoonmaken en ontkalken van je Dolce Gusto apparaat is een niet altijd even leuk klusje, maar het resultaat is de moeite waard. Bovendien is het erg belangrijk om jouw Dolce Gusto regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, zodat het apparaat langer en beter zijn werk kan blijven doen. Wanneer je de Dolce Gusto niet reinigt, kan deze namelijk verstopt raken en in het ergste geval zelfs kapot gaan. 

Hoe moet ik de Dolce Gusto schoonmaken? 

De Dolce Gusto is eigenlijk zeer eenvoudig schoon te maken. Naast het schoonmaken van het apparaat, is het ook belangrijk de Dolce Gusto te ontkalken. Hierover lees je in de volgende alinea meer. Het geven van een schoonmaakbeurt aan het apparaat kan elke dag worden uitgevoerd, maar ook om de aantal dagen. Een globale schoonmaak houdt in: het legen van het 'uitlekbakje', waar koffie in terecht kan komen - doe je dit niet, dan kan het zijn dat er schimmel ontstaat, wat de hygiëne niet tegemoet komt. 

Reinigingstablet 

Het echte reinigingswerk kan worden gedaan met behulp van een reinigingstablet, die moeiteloos olie, vet en koffiedrek kan verwijderen. Het tablet wordt in het lege reservoir geplaatst, waarna een 'kopje koffie wordt gezet': het water laat het tablet nu door het apparaat spoelen, waardoor de Dolce Gusto grondig wordt gereinigd. Ook het afnemen van de buitenkant met een doekje houdt de Dolce Gusto mooi en schoon. Let op: doe dit altijd zonder de stekker in het stopcontact te laten zitten. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn! Gebruik tijdens de 'globale schoonmaak' nooit agressieve schoonmaakmiddelen of chemische stoffen, dit kan het apparaat namelijk blijvend beschadigen.

Voorbereiding Dolce Gusto ontkalken

Ontkalken is minstens zo belangrijk als de schoonmaak van de Dolce Gusto. Wil je de Dolce Gusto reinigen in optimaliteit, zorg dan dat je een geschikte ontkalkingsset bij de hand hebt. Deze speciale ontkalkingsvloeistof is specifiek ontwikkelt voor een koffiezetapparaat en kan zonder problemen worden gebruikt voor de Dolce Gusto. Verwijder allereerst alle gebruikte cups die nog in het apparaat zitten. Daarna moet alle inhoud - zoals gelekte koffie in het lekbakje - worden verwijderd. Het ontkalken kan beginnen Nu kan je de speciale ontkalkingsvloeistof in het waterreservoir schenken. Let op: gebruik enkel de helft - de rest kun je gebruiken voor een tweede keer ontkalken. Het reservoir moet nu verder aangevuld worden met circa een halve liter water. Druk de aan-uitknop en de koffiezet-knop tegelijkertijd in. Het ontkalkingsproces wordt nu in gang gezet. Hierna kan één van deze knoppen opnieuw worden ingedrukt, waardoor het apparaat wordt gespoeld. Je kunt nu de overgebleven andere helft van de ontkalkingsvloeistof gebruiken om de Dolce Gusto nogmaals de ontkalken. Je bent nu zeker van een schoon en ontkalkt koffiezetapparaat. Succes! 

Goedkope reinigingstip Dolce Gusto 

Wil je liever werken met natuurlijke middelen, of niet veel geld uitgeven aan speciale middelen? Ga dan voor azijn. Dit reinigt het apparaat minstens zo goed. Wel moet deze behandeling wellicht vaker worden herhaald, om tot hetzelfde resultaat te komen als met reinigings-- en ontkalkingstabletten.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

5 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-08-2014
Hits: 40008
Categorie: 
Schoonmaken met azijn, Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Dolce Gusto schoonmaken, Dolce Gusto ontkalken, kalkvrij, azijn, goedkoop, reinigingstablet, ontkalkingstablet