Volg ons via
 

Kerstboom langer mooi houden

Kerstboom langer mooi houden | Tips om te voorkomen dat je boom veel naalden verliest.

Er gaat niets boven de gezelligheid van een echte kerstboom. De heerlijke geur van dennen in huis en vrolijke lichtjes en ballen zorgen voor sfeer in je huis. Als je kiest voor een echte kerstboom, wil je deze natuurlijk ook zo lang mogelijk mooi houden. Dit vergt wat moeite, maar we hebben een aantal tips voor je om te voorkomen dat de boom snel naalden verliest.

Als je de boom net hebt opgehaald, is de drang om deze zo snel mogelijk te willen optuigen groot. Doe dit niet. De kerstboom moet eerst een dag wennen aan kamertemperatuur. Plaats de boom daarom een dag in een koele, niet verwarmde ruimte zoals bijvoorbeeld de berging. 

Zaag een stukje van de stam af en plaats deze in een emmer water. Laat de boom zich lekker volzuigen. Vervolgens zet je de boom in een standaard met water en geef je dagelijks wat water erbij tegen uitdroging (ca een halve liter per dag). Zo voorkom je uitdroging van de boom en naaldverlies. 

Kijk goed rond in de kamer waar je de boom gaat plaatsen. Plaats hem zeker niet binnen een straal van 2 meter binnen een verwarming, kachel of haard. De boom droogt dan snel uit en zal naalden verliezen. Let ook op dat er geen warme lampen in de buurt van de boom staan. Ook houdt de boom niet van toch. Zet hem dus niet vlak bij een deur die veel open en dicht gaat. 

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-12-2014
Hits: 1789
Categorie: 
Handig, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Kerstboom langer mooi houden, naaldverlies kerstboom voorkomen