Volg ons via
 

Strijkijzer kopen

Strijkijzer kopen | Waar moet je op letten als je een nieuw strijkijzer, stoomstrijkijzer of stoomsysteem koopt?

Beste strijkijzer kiezen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe strijkijzer dan kom je er al snel achter dat er tal van opties zijn. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer! Daarom is het belangrijk om stap voor stap te werk te gaan en goed te bekijken wat jouw persoonlijke eisen zijn aan een strijkijzer of (stoom)strijksysteem.

Stap 1 Budget

Strijkijzers vind je in alle soorten en maten en je kunt er zoveel aan uitgeven als je maar wilt. Bepaal voor jezelf hoeveel een strijkijzer jou waard is. Stel een budget vast.

Stap 2 Het soort strijkijzer

Er zijn kortweg drie soorten strijkijzers:

1.       Het ouderwetse strijkijzer, de droogstrijkijzer

2.       De stoomstrijkijzer

3.       Het stoomsysteem met stoomgenerator

De droogstrijkijzer maakt geen gebruik van water en stoom. Bij dit systeem zul je dus zelf tijdens het strijken moeten zorgen voor bevochtiging. Nadeel van een droogstrijkijzer is dat het doorgaans wat langer duurt om kreukels te verwijderen uit kleding. Voordeel is dat dit vaak relatief goedkope strijkijzers zijn.  Bovendien zijn dit vaak lichtgewicht strijkijzers. Handig dus als je weinig kracht hebt .

Bij een stoomstrijkijzer en een stoomsysteem voeg je al water toe aan het strijkijzer en zet deze dit om in stoom.  Wil je eenvoudig kreukels verwijderen dan kun je het beste voor een stoomstrijkijzer of stoomsysteem gaan.

Het waterreservoir zit bij een stoomstrijkijzer meestal op het strijkijzer zelf. Soms zijn ze wat onhandig bij te vullen. Tijdens het strijken druk je een knopje in en komt de stoom vrij. Handig om snel kreukels uit kleding te verwijderen.

Bij een stoomsysteem zit een apart waterreservoir, welke je op de grond kan zetten. Het stoomsysteem is vaak een stuk krachtiger dan een normale stoomstrijkijzer. Kreukels verwijder je in een mum van tijd doordat de stoom onder hoge druk in de vezels van de stof doordringt. Strijken wordt een fluitje van een cent. Deze stoomsystemen zijn relatief duur ten opzichte van de andere twee opties.

Stap 3 Hoeveelheid strijkwerk

Bepaal of je veel of weinig strijkwerk hebt. Bij veel strijkwerk loont het zeker om een stoomstrijkijzer of stoomsysteem aan te schaffen.

Stap 4 Extra opties

Sommige strijkijzers beschikken over extra opties. Wil je bijvoorbeeld ook je gordijnen opfrissen of kleding verfrissen? Dan moet het systeem beschikken over de mogelijkheid om verticaal te kunnen stomen.

Ben je wat vergeetachtig aangelegd dan is het wellicht handig als je strijkijzer over een veiligheidsschakelaar beschikt. Strijkijzers met veiligheidsschakelaar worden na een bepaalde tijd automatisch uitgezet.

Als je niet steeds het stoomstrijkijzer in zijn geheel onder de kraan wilt houden dan is een afneembaar waterreservoir een goede optie voor jou.

bar een stoomsysteem heeft, hoe krachtiger het systeem is en makkelijker het strijken zal gaan.

Het is handig als een strijkijzer een zogenaamde druppelstop heeft. Zo voorkom je natte plekken op kleding tijdens het strijken als je van een hogere temperatuur naar een lagere temperatuur schakelt.

Elk strijkijzer krijgt last van kalk en zal dus ontkalkt moeten worden. Kies je voor gemak dan ga je voor een zelfreinigend systeem. Er zijn ook systemen met anti-kalkcassettes, welke je eens in de drie tot zes maanden dient te vervangen of met anti-kalkstaafjes welke maandelijks gereinigd moeten worden. Bij het traditionele strijkijzer zul je handmatig moeten ontkalken. Dit kost vaak wat meer tijd.

Waar vind je een goed strijkijzer?

Als je niet lang wilt zoeken naar een strijkijzer dan vind je hieronder aanbiedingen van de beste webshop in strijkijzers. Deze shop heeft een groot assortiment, levert betrouwbaar en heeft goede prijzen. Ook vind je op deze website veel klantwaarderingen die je helpen bij de selectie van een goed strijkijzer.

Stap 5 Vergelijkingssites

Wil je absolute zekerheid dat je de beste strijkijzer kiest? Dan kun je alle opties die jij belangrijk vindt op papier ingeven op één van de grote vergelijkingssites. Kijk vervolgens welk apparaat binnen je budget ligt en lees enkele reviews van gebruikers om zeker te zijn van je aankoop.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-12-2014
Hits: 4140
Categorie: 
Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Strijkijzer kopen, stoomstrijkijzer kopen, strijksysteem kopen, stoomsysteem