Volg ons via
 
 

Condensvorming ramen voorkomen

Condensvorming ramen voorkomen | Tips tegen beslagen ramen

Waarom zijn de ramen beslagen?

Als waterdamp in aanraking komt met een kouder raamoppervlak dan heeft dit tot gevolg dat ramen beslagen kunnen raken. In huis is er veel waterdamp aanwezig. Immers, we ademen het uit, het komt vrij tijdens het douchen en koken, etcetera. In de zomer merken we hier niet veel van, maar tegen de herfst en winter zien we dit terug als condens op onze ramen. 

Vochtige woning is ongezonde woning

Een vochtige woning is een ongezonde woning. Vocht biedt ruimte voor schimmels en kan gezondheidsklachten veroorzaken en aantasting van behang en muren. Heb je veel last van condensvorming dan is je woning waarschijnlijk te vochtig en moet je de problemen met de vochthuishouding in je huis gaan aanpakken. 

Ventileren

De belangrijkste oplossing bij een te vochtige woning is ventilatie. Vooral de badkamer en keuken zijn plaatsen om extra te ventileren. Zet tijdens en tot minimaal 1 uur na het koken de afzuigkap aan en lucht de badkamer goed na gebruik. Verder moet je ook de rest van je huis goed ventileren. Zet de ventilatieroosters van je woning liefst 24 uur per dag open of zet een klein raampje op een kier. Wees niet bang dat de energierekening hierdoor zal stijgen. Droge lucht wordt namelijk sneller warm dan vochtige lucht. Uiteindelijk bespaar je dus zelfs energie. 


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-12-2014
Hits: 3224
Categorie: 
Voorkomen is beter dan …
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Condensvorming ramen voorkomen, beslagen ramen
Gerelateerde artikelen