Volg ons via
 

Goedkoop wasmiddel in de aanbieding

Geld besparen wasmiddel | We vergelijken prijzen en aanbiedingen van wasmiddelen zodat jij weet wanneer je goedkoop kunt kopen!

Er zijn van die vragen die in je opkomen en je niet meer loslaten. Dit is er zo eentje die elke keer weer voorbij komt als ik schreeuwende reclames in folders zie of in de supermarkt loop: is deze wasmiddelen aanbieding nu voordelig of niet? En zo kwam het dat ik deze week bij de Action stond met een telefoon in de hand om uit te zoeken wat nu een schappelijke prijs voor wasmiddel is. Daar kwam ik zo snel dus mooi niet uit!

Prijs per wasbeurt

Tijd voor een nadere analyse van de vraag dus. Want wanneer is wasmiddel goedkoop?

Ten eerste is het natuurlijk de prijs per wasbeurt die van belang is. Aangezien je in de winkel te maken hebt met verschillende formaten van verpakkingen en hoeveelheid wasbeurten per verpakking is het goed om een en ander even op papier te zetten. Handig is om voor jezelf vast te stellen wat de maximum prijs is die je voor een pak wasmiddel wilt betalen. Vooraf één keer bedenken, dat scheelt je tijd.

Even een zijstapje: voor tandpasta hanteer ik bijvoorbeeld een richtprijs van 1 euro per tube. Ik haal alleen tandpasta op voorraad in de aanbieding. Komt de voorraad onder de twee tubes dan kijk ik alvast rond in de winkels. Ligt er een aanbieding voor maximaal 1 euro per tube? Dan sla ik in! Hetzelfde kun je doen voor alle non-food en lang houdbare producten. Met name op duurdere producten zoals scheermesjes, luiers, shampoo en haarproducten kun je zo veel geld besparen.

Terug naar het wasmiddel. De accountant in mij komt bovendrijven en ik kijk eerst eens even op internet welke aanbiedingen er zoal zijn op wasmiddelengebied en vergelijk deze met elkaar. Mijn bronnen zijn onder andere beslist.nl, want daar kan ik eenvoudig selecteren op merk en laagste prijs, de online folders van verschillende supermarkt en drogisterijketens en vertrouwde vriend Google. Het resultaat van mijn kleine steekproef vind je in bijgevoegde Excel-sheet. Kom jij ergens een goedkopere aanbieding tegen, dan horen we dat graag! We werken het sheet dan bij. Uiteraard kun je ook je eigen kopie maken van het sheet en aanpassen voor andere producten waar jij graag op wilt besparen. Gewoon een kwestie van prijzen noteren en invullen in excel. Een kind kan de was doen!

Conclusie:

Poeder wit

Waspoeder is eigenlijk het best voor je machine. Mensen gebruiken nogal eens teveel vloeibaar wasmiddel waardoor ze vetluis in de machine krijgen. Overigens wordt dit ook veroorzaakt door wassen op lage temperaturen.

Waspoeder voor de witte was is doorgaans het goedkoopst. Eigen merk waspoeders van de Aldi en de Action koop je al voor € 0,08 per wasbeurt. Voor A-merken in de aanbieding betaal je al snel € 0,14.

We moeten er bovendien bij vermelden dat het wasmiddel van de Aldi als beste is getest tijdens een onderzoek van de consumentenbond in 2014. In dit geval is goedkoop dus zeker geen duurkoop. Als tweede kwam het eigen merk van de Lidl naar voren.

Poeder color

Ook bij de color waspoeders staan de Aldi en Action eigen merk producten bovenaan als het om goedkoopste prijs gaat. Voor € 0,08 per wasbeurt is het mogelijk om je gekleurde was te doen. Voor een paar cent per wasbeurt meer (max € 0,15) is het mogelijk om een merk als Omo, Color reus of Sunil te bemachtigen.

Vloeibaar wit

Lidl komt als goedkoopste uit de bus als we kijken naar de vloeibare wasmiddelen voor de witte was. Voor € 0,09 per wasbeurt wordt je was stralend wit. En ook Lidl kwam als één van de beste uit de test van de consumentenbond! Voor slechts € 0,10 per wasbeurt kun je ook terecht bij Big Bazar of als je geluk hebt een aanbieding treffen voor Witte Reus. Een richtprijs van € 0,10 per wasbeurt is dus zeker haalbaar.

Vloeibaar color

Bij de color varianten op vloeibaar wasmiddel komt de Action nog goedkoper uit dan de Lidl, respectievelijk € 0,08 en € 0,09 per wasbeurt. Ook hierbij is het mogelijk om voor € 0,10 per wasbeurt een goeie aanbieding te treffen voor bijvoorbeeld Color Reus.

Het Excel-bestand

wasmiddelen kostenvergelijking.xlsx

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

5 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 18-01-2015
Hits: 8392
Categorie: 
Wassen en strijken, Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
geld besparen wasmiddel, goedkoop wasmiddel, wasmiddel aanbieding, aanbieding vergelijken