Volg ons via
 

Uitgaven eenvoudig bijhouden in Excel bij telebankieren

Uitgaven eenvoudig bijhouden in Excel bij telebankieren | Download dit handige Excelsheet om snel inzicht te krijgen in je uitgaven.

Tegenwoordig maakt iedereen eigenlijk wel gebruik van telebankieren. Heel handig om even snel betalingen online te kunnen doen en de bij- en afschrijvingen te controleren. 

Wat veel mensen niet weten is dat je de mutaties heel eenvoudig kunt exporteren naar Excel. Selecteer in je internetbankierprogramma de mutaties over een bepaalde periode, bijvoorbeeld de maand januari. Meestal staat er nu ergens in het scherm een optie om de mutaties te downloaden in excel-formaat of csv-formaat. Csv staat voor comma seperated file. Dit is een bestandsformaat dat zich eenvoudig in laat lezen in Excel. 

Als je Excel nu opent, krijg je de mutaties te zien in verschillende kolommen. Verberg kolommen die je niet nodig hebt en laat alleen datum, naam tegenrekening, bedrag en eventuele omschrijving staan. Zorg dat boven alle kolommen een omschrijving staat (ook in de verborgen kolommen). Voeg in de eerstvolgende kolom je eigen omschrijving toe (bijv hypotheek, g/w/e/, tv/internet/telefoon, boodschappen, etcetera). Zorg ervoor dat je telkens dezelfde schrijfwijze gebruikt. 

Als je dit voor de hele maand hebt gedaan, selecteer je alle kolommen en ga je naar "invoegen, draaitabel". Met een draaitabel kun je eenvoudig zien welk bedrag je in totaal hebt uitgegeven per kostensoort. 

Zie in bijgevoegd bestand een voorbeeldje met fictieve getallen. 

Hulp nodig? Mail ons. Tegen een kleine vergoeding maken wij je excel-sheet passend voor je. 

Thuisadministratie 2015.xlsx

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 05-02-2015
Hits: 7662
Categorie: 
Administratieve rompslomp
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
uitgaven bijhouden, geld besparen, excel, telebankieren, csv, xls