Volg ons via
 
 

Muizen in huis

Muizen verjagen | tips voor het bestrijden van muizen in huis en het voorkomen van muizenoverlast.

Sommige mensen houden muizen vrijwillig als huisdier. Anderen zijn juist op zoek naar tips om de muizen uit huis te verjagen. Muizen overlast kan behoorlijk vervelend zijn. En dat niet alleen, want muizen kunnen ook nog eens vervelende ziektes overdragen.

De eerste tip om muizen in huis te voorkomen is het goed schoon houden van je woning. Berg etenswaren goed afgesloten op. Regelmatig stofzuigen en schoonmaken dus. Verder is het van belang om gaten en kieren in je woning te voorkomen. Zorg dat er fijn draadgaas voor ventilatieroosters zit. 

Muizen houden niet van de geur van munt. Hang takjes munt op plekken in huis waar muizen komen. Je kunt in plaats van takjes munt ook gebruik maken van wattenbolletjes gedrenkt in muntolie. Leg deze op de plaatsen waar muizen binnen kunnen komen.

Heb je echt muizenoverlast in huis dan wordt het tijd om tot de aanval over te gaan. Gaat het om één of enkele muisjes dan kun je de ouderwetse muizenval inzetten. Hebben de muizen zich al voortgeplant dan rest niets anders dan het gebruik van een bestrijdingsmiddel. Pas wel goed op met gif. Plaats het ergens waar huisdieren en kinderen er niet bij kunnen. Gif heeft helaas wel een nadeel. De muis sterft niet direct. Het kan dus zijn dat de muis ergens doodgaat, waar je hem niet makkelijk vindt, maar wel ruikt. En dan begint er dus een heel nieuwe muizenjacht...

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-03-2007
Hits: 16715
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
muizen verjagen, muizen bestrijden, muizen in huis, muizen overlast, muizen voorkomen
Gerelateerde artikelen