Volg ons via
 

Rijst poffen

Rijst poffen | Lees hoe je zelf gepofte rijst kunt maken

Gepofte rijst is heerlijk, maar het is erg moeilijk om zelf te doen. Slechts weinig koks hebben deze techniek onder de knie.

De ongekookte rijst moet eerst 24 uur drogen, eerst in de oven van 60° C, vervolgens in de warmkast. Poffen is namelijk alleen mogelijk wanneer alle vocht uit de korrel verdwenen is. De gedroogde rijst gaat met wat olie onder het deksel en zal dan zoals popcorn mooi poffen.

Het is dus erg moeilijk en wordt eigenlijk alleen in fabrieken gemaakt. Het is wel te koop.

Met dank aan Kristel

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

4 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-04-2007
Hits: 15546
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
rijst poffen, gepofte rijst maken, popcorn, olie, gedroogde rijst, poffen