Volg ons via
 

Vlees, ontdooien

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als je de volgende dag vlees uit de diepvries wilt eten, doe je er goed aan dit de dag van tevoren in de koelkast te leggen op een bord of schaaltje om het dooivocht op te vangen.

Het vlees ontdooit op deze manier gelijkmatig, wat de smaak ten goede komt. Ook,en dat is minstens zo belangrijk, kan het vlees door deze manier van ontdooien niet bederven. Bevroren vlees dat buiten de koelkast wordt ontdooid heeft grote kans te bederven. Want terwijl de binnenkant nog hard is, staat de buitenkant al enige uren of zelfs een dag bloot aan kamertemperatuur. Vooral op warme dagen kan deze manier van ontdooien vervelende gevolgen hebben.

Heb je weinig tijd,dan kun je bevroren vlees ook in de magnetron ontdooien. Hou er trouwens wel rekening mee dat deze manier van ontdooien niet echt gunstig is voor de kwaliteit van het vlees. Eventueel kan het vlees in bevroren toestand worden gebraden. Dan moet je echter wel de bereidingstijd aanpassen - langer dus. Maar ook hiervoor geldt; het komt de kwaliteit niet ten goede.

Bevroren vlees kun je ook, zodra het iets is ontdooid, in reepjes snijden die je vervolgens roerbakt. Op die manier zijn ze sneller gaar.

Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-09-2007
Hits: 10988
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koelkast, vriezer, kamertemperatuur, magnetron, kwaliteit, smaak, roerbakken