Volg ons via
 

Jus (mager) bereiden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Gebruik bij het bereiden van het vlees zo weinig mogelijk vet en voeg bij het afmaken van de jus verhoudingsgewijs veel water, wijn, bier of vruchtensap toe. Als vuistregel kun je hanteren;driemaal zoveel heet vocht toevoegen als de gebruikte hoeveelheid vet. Op die manier krijg je al een betrekkelijk magere jus.

Zo’n magere jus kun je wat extra smaak geven door een gesnipperd uitje mee te laten bakken. Of door er wat tomatenpuree, tuinkruiden, kerrie- of paprikapoeder aan toe te voegen. Ook is het belangrijk goed over de bodem van de pan te roeren zodat de smaakstoffen die tijdens het bakken zijn ontstaan kunnen oplossen, waardoor je een lekkere jus krijgt.

Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-07-2007
Hits: 2319
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
uitje, tomatenpuree, tuinkruiden, kerrie, paprika, pan, smaakstoffen