Volg ons via
 
 

Aardappels, verschillende soorten

Aardappelsoorten | Een overzicht van aardappel kooktypes met specifieke kenmerken.

Aardappels zijn verdeeld in drie kooktypes; vastkokend, bloemig en zeer kruimig. Dit staat op de verpakking van de aardappels aangegeven.

Vastkokende aardappels

Het kenmerk van een vastkokende aardappel is dat hij heel blijft tijdens het koken. Behalve gekookt kan hij ook prima in blokjes of schijfjes, rauw of voorgekookt worden gebakken.

Bloemige aardappels

Bloemig is een ander woord voor kruimig. Hoe meer zetmeel een aardappel bevat, hoe kruimiger hij zal zijn. Omdat bloemige aardappelen bij het koken makkelijk uiteenvallen, kun je ze het best met weinig water opzetten. Bloemige aardappels lenen zich voor bijna alle toepassingen als koken en bakken en met name voor de bereiding van friet.

Zeer kruimige aardappels

Zeer kruimige aardappels vallen tijdens het koken nog makkelijker uiteen. Je moet proberen precies op tijd met koken te stoppen. Lukt dat niet, dan kun je de aardappels op een roostertje in de pan (een zogenaamd treefje) stomen. Dit type pieper is bij uitstek geschikt voor het bereiden van stamppotten en dergelijke.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-06-2007
Hits: 10890
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappelsoorten, soort aardappel, aardappeltype, kooktype, vastkokend, bloemig, kruimig, koken, stamppotten, friet, bakken, schijfjes