Volg ons via
 

Asperges, bereidingstips

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Asperges

Koop de groente zo vers mogelijk. Op veel plaatsen in ons land, met name in Limburg en Brabant, kun je ze tijdens het seizoen zo van het land bij de boer krijgen. Verwerk je de asperges niet meteen, verpak ze dan na aankoop in een vochtige theedoek en leg ze daarna in de groentela van de koelkast.

Snij voor het schillen de houtachtige onderkant eraf. Witte asperges (groene hoeven alleen maar aan de onderkant te worden geschild) kun je het best van onder de kop naar beneden schillen. Ga je de asperges niet onmiddellijk na het schillen koken, draai ze dan opnieuw in een vochtige theedoek. Hoewel er speciale aspergemesjes te koop zijn, gaat het schillen met een gewone dunschiller ook goed.

Kook de asperges in kokend water met wat zout en een snufje suiker. Gebruik eventueel een aspergepan waarin de asperges rechtop in een mandje worden gezet. Hierdoor worden ze gelijkmatiger gaar, omdat de malsere kopjes boven het water staan en zo als het ware worden gaar gestoomd.

Kook de groente vooral niet te lang. Asperges zijn namelijk het lekkerst als ze beetgaar zijn.


Met dank aan Marianneke 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-06-2008
Hits: 2198
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
aspergepan, groene asperges, witte asperges, schillen, aspergemesje