Mayonaise, zelf maken
Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Voor sommigen gaat er niets boven zelfgemaakte mayonaise.
Klop 1 grote of 2 kleine eierdooiers met 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap,1 theelepel mosterd, zout en peper tot een gladde massa.
Voeg er vervolgens terwijl je blijft roeren druppelsgewijs 2,5 deciliter olijf- of zonnebloemolie aan toe.
Zorg er wel voor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Aan het nuttigen van rauwe eieren zijn overigens wel risico’s verbonden, zoals de kans op salmonellabesmetting.
Met name ouderen, zieken, zwangeren, herstellenden en kinderen jonger dan vijf jaar behoren tot de kwetsbare groepen. Geef aan hen liever geen gerechten met rauwe eieren.
Met dank aan Marianneke
Je vraag niet beantwoord?
Stel je vraag dan op onze
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Toon meer reacties...
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Interessante artikelen