Volg ons via
 

Buiten schilderen: waar moet je op letten?

Tips bij de aanschaf van verf en voor het verven zelf.

Het buitenseizoen is weer begonnen. Dit is voor veel mensen de uitgelezen kans om hun huis eens flink aan te pakken. Hierbij wordt er niet alleen gewerkt aan de tuin, maar worden ook de buitenmuren aangepakt. Voordat je naar de kwast en je favoriete sigma buitenverf grijpt, is het echter wel belangrijk om op enkele zaken te letten. Maar waar let je dan op? Wil je nieuwe Sigma verf kopen? Of twijfel je nog aan de aanschaf van verf? Wij zetten de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het verven én het kopen van verf voor jou op een rijtje. Zo geef je jouw woning binnen mum van tijd een geweldige make-over! 

Tips bij de aanschaf van verf

Voordat je kunt gaan schilderen is het natuurlijk eerst belangrijk om over de juiste buitenverf te beschikken. Het aanbod hiervan is echter ontzettend groot. Daarom vinden veel mensen het lastig om de juiste keuze te maken. Welke verf is immers het meest geschikt en waar let je dan op?

  • Kies altijd voor een professioneel merk om van kwaliteit verzekerd te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sigma buitenverf. Dit merk maakt al jaren buitenverf van uitstekende kwaliteit. Vaak proberen mensen te besparen op hun verfkeuzes, maar daardoor is de kwaliteit en levensduur niet optimaal. Uiteindelijk ben je dus op de lange termijn nóg duurder uit omdat je de buitenmuren alweer heel snel opnieuw moet schilderen. Bovendien geniet je bij kwalitatieve merken van een uitstekende service. Indien je Sigma muurverf koopt, kan je verwachten dat deze over een zeer lange levensduur beschikt. Als de verf zich na een paar jaar echter niet gehouden heeft, komt er een specialist bij jou thuis om met je mee te kijken. Deze service kan je bij non-merk verfsoorten doorgaans niet verwachten.
  • Wat zijn precies je wensen? Het is belangrijk om deze eerst op een rijtje te zetten, zodat je straks kunt vertellen wat je precies zoekt. Zo kan je deskundig advies verwachten in de winkel of de webshop.

Waar moet ik op letten als ik ga schilderen?

Zodra je over de juiste muurverf beschikt, kan je eindelijk aan de slag gaan. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke muren geschilderd moeten worden. Soms zie je een duidelijk kwaliteitsverschil tussen de verf die op bepaalde muren is aangebracht. Bedenk wel dat als je enkel de muren schildert die op dit moment nodig zijn, de kans bestaat dat je kleurverschil gaat zien.

Allereerst is het belangrijk om naar de liggende delen te kijken. Controleer of deze zijn aangetast door vocht. Als dit het geval is, kan het voorkomen dat het hout al is gaan rotten. In dat geval moeten deze delen zo snel mogelijk geschuurd en opnieuw geschilderd worden. Als je niet zeker weet of het hout al is gaan rotten, kan je dit eenvoudig bepalen door een schroevendraaier in het hout te steken. Je merkt dan meteen of er houtrot aanwezig is. Bij vettige houtsoorten is het belangrijk om deze eerst goed te ontvetten, alvorens je gaat schilderen.

Maak altijd gebruik van kwaliteitsverven, deze betalen zich altijd terug. Als je zeker wilt zijn van de kwaliteit van jouw sigma buitenverf, adviseren wij om een professionele schilder in te schakelen. Zo weet je zeker dat het schilderwerk voorlopig goed zit.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-06-2019
Hits: 537
Categorie: 
Klussen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Verf, Sigma, Schilderen