Volg ons via
 

Kosten gas, water en licht: 3 handige bespaartips!

Bespaar op je kosten voor gas, water en licht met deze drie handige bespaartips.

De kosten gas, water, licht… voor veel mensen iets waar ze niet graag bij stilstaan. Toch zien we dat hier enorm veel op bespaard kan worden. Dat is de keiharde realiteit waar de meeste mensen van schrikken. De maandelijkse kosten zijn immers zeker geen lachertje. Als we daarop zouden kunnen besparen, zou dit maandelijks ontzettend veel geld schelen. Bovendien dragen we zo ook ons steentje bij aan het milieu. Iets wat zeker anno 2019 nog nooit zo belangrijk is geweest! Maar hoe bespaar je op deze kosten? Wij zetten 3 handige bespaartips voor jou op een rijtje.

1.Gas, water, licht aansluiten: doe vergelijkend onderzoek

Allereerst kan je al een hoop geld besparen door het juiste contract af te sluiten. Voordat je een contract voor gas, water en licht afsluit, is het belangrijk om voldoende research te doen. Zo zijn er online ontzettend veel rekentools te vinden die eenvoudig de goedkoopste deal voor jou kunnen opzoeken. Dit doen ze aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. Dit maakt het afsluiten van een goedkoop energiecontract natuurlijk een stuk eenvoudiger.

Bedenk wel dat het nog steeds belangrijk blijft om zelf naar de verschillende mogelijkheden te kijken en het contract goed door te lezen. Soms ben je onder de streep alsnog duurder uit! Let daarom altijd op de addertjes onder het gras en ga niet zomaar akkoord met een contract.

2.Kosten gas, water, licht: creëer meer bewustzijn

Als je wilt besparen op de kosten voor gas, water en licht is het belangrijk om je bewust te worden van het verbruik. Weet jij wat je precies verbruikt en waar je op zou kunnen besparen? Als het antwoord ‘nee’ is, valt hier nog heel veel op te behalen.

Zodra je weet hoe je kunt besparen, kan je eenvoudig enkele dingen in je dagelijks leven aanpassen. Hierbij hoef je echt niet aan grootschalige veranderingen te denken. De thermostaat één of twee graden lager zetten, stekkers tijdig uit het stopcontact verwijderen en energiezuinige huishoudelijke apparaten aanschaffen kunnen al voor een heel groot verschil zorgen. Inzicht krijgen in het verbruik is de eerste stap naar een lagere rekening!

3.Kies voor een slimme meter

Steeds meer energiebedrijven bieden jou de mogelijkheid om een slimme meter te installeren. Dit komt voornamelijk doordat de overheid energiebedrijven stimuleert om de energievoorziening betaalbaarder en schoner te maken. Het aanbieden van een slimme meter kan een enorme bijdrage leveren aan het besparen van energie.

Dankzij de slimme meter krijgen consumenten inzicht in hun verbruik op het gebied van gas, water en licht. Bovendien is het ook nog eens zeer eenvoudig voor de gebruiker én de energiemaatschappij. Zo hoeven meterstanden niet meer handmatig doorgegeven te worden, maar zullen deze van afstand worden uitgelezen door het energiebedrijf. Dat scheelt beide partijen een hoop tijd. Daarnaast ontvang je iedere maand een verbruiksoverzicht via de energieleverancier. Hierdoor krijg je duidelijk inzicht in je maandelijks verbruik en kan je aanpassingen doen waar nodig. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je er niet pas na de eindafrekening achter dat het verbruik te veel is geweest. Zo sta je nooit voor vervelende verrassingen en is het eenvoudiger om energie te besparen!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-06-2019
Hits: 666
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Gas, water, licht, nuon, besparen