Volg ons via
 

Tijd besparen door slimme oplossingen in huis

Tijd besparen door slimme oplossingen in huis | Lees meer over slimme gordijnen, koelkast en wasmachines!

Tijd besparen door slimme oplossingen in huis

 

Je komt maar zelden iemand tegen die dol is op huishoudelijke klusjes. Ze kosten heel veel tijd en zijn ook niet zo leuk om te doen. De meeste mensen hebben wel leukere hobby’s! Toch moet er regelmatig wat in het huishouden gebeuren, want anders wordt het een rommeltje. Hier vind je een aantal slimme oplossingen in huis die je een heleboel tijd (en vervelende klusjes) besparen!


 

 

1.       Robotstofzuiger

 

Hoop jij stiekem dat er ’s nachts kaboutertjes in huis komen die je huishouden netjes maken? Met een robotstofzuiger zit je er niet ver naast. De Neato robotstofzuiger kun je instellen op bepaalde dagen en tijdstippen. Hij vindt zelf zijn weg in huis en zuigt stof, haren en kruimels netjes op. Stel hem in zodat hij ’s nachts rijdt en je komt ’s ochtends in een brandschone woonkamer binnen.

 

2. Slimme wasmachine

 

Ok, je moet nog wel zelf de was in de wasmachine stoppen. Maar je kunt hem verder wel op afstand bedienen met een app. Ben jij vergeten de wasmachine aan te zetten? Dan doe je dat gewoon vanaf de bank! De wasmachine kan bovendien zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegen zodat je dat ook niet meer hoeft te doen. Het is dus ook duurzamer dan een gewone wasmachine.

 

3. Automatische gordijnen

 

In een slim huishouden zijn sommige aanpassingen maar klein. Je bent dagelijks niet zo heel veel tijd kwijt met het open of dicht doen van je gordijnen. Toch is het wel fijn als de gordijnen het automatisch doen. Ze werken via een lichtsensor. Echt slimme gordijnen kunnen ook bediend worden via een app. En dat geldt niet alleen voor gordijnen, maar ook voor (buiten) zonwering. Best handig!

 

4. Slimme bloempotten

 

Is het water geven aan je planten ook zoiets dat er bij jou altijd bij inschiet? Verdorren jouw lieve plantjes al na een paar weken omdat je ze vergeten bent? Dan kies je voor slimme bloempotten. Elke bloempot heeft een waterreservoir dat je maar af en toe vol hoeft te gooien. De rest doet de pot zelf: hij geeft automatisch genoeg water aan de plant om hem springlevend te houden.

 

5. Een lekker bakje koffie

 

Koffiezetapparaten zijn er in allerlei soorten. Zo is er - natuurlijk - ook een slimme variant. Deze is te bedienen via een app en kan dus op afstand bediend worden. Verder zijn er wat luxere apparaten waarbij je alleen nog maar een koffiemok hoeft te plaatsen. De rest doet het apparaat. Er zijn er ook die zelf plastic of kartonnen bekertjes plaatsen, maar dat is ten eerste wat overdreven voor huishoudelijk gebruik en ten tweede slecht voor het milieu.

 

6. Koelkast met camera

 

Je staat in de supermarkt, maar je weet niet meer of je nou nog melk had. Dan pak je gewoon je smartphone erbij en kijkt even via de camera in de koelkast. Super handig, want zo weet je zelfs in de supermarkt welke items (bijna) op zijn. Een nog nieuwere variant, die nog niet makkelijk te verkrijgen is, is een koelkast die zelf aangeeft welke ingrediënten je moet kopen en die ze zelfs automatisch kan bestellen als je dat wilt.

 

Slimme oplossingen in huis kunnen je tijd besparen. Zo houd je meer tijd over voor ontspanning. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je apparaten al van tevoren kunt programmeren. Of ze op afstand kunt bedienen. Van alle slimme apparaten voor het huishouden, is de robotstofzuiger het efficiëntst en populairst. Het is een super handig apparaat dat bijvoorbeeld de woonkamer en keuken keurig kan stofzuigen terwijl jij lekker ligt te slapen. Wat wil je nog meer?

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 20-06-2019
Hits: 1027
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Slimme oplossingen, robotstofzuiger, slimme wasmachine, Miele, Neato, slimme gordijnen, slimme bloempotten