Volg ons via
 

Muggen plagen: ga ze te lijf met deze tips!

De meeste muggen houden zich op rondom je huis. Geen wonder dat je elke nacht een paar keer uit bed schiet om jouw telg te beschermen voor die irritante zoemertjes. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hier enkele tips voor een ongestoorde nachtrust.

In het holst van de nacht klinkt gekrijs. Je schrikt. Klam van het zweet open je je ogen. Met een alerte blik kijk jij de donkerte in. De bloeddorstige strooptocht kan beginnen. Anders dan je denkt is dit geen passage uit een bloedstollende thriller. Het is een gemiddelde broeierige nacht in een doodgewoon huis waar een mug zich schuilhoudt op een plek waar mensen aan voorbij gaan. De plaaggeest van jouw kind lacht in zijn vuistje om de nutteloosheid van jouw zoektocht.

De meeste muggen houden zich op rondom je huis. Geen wonder dat je elke nacht een paar keer uit bed schiet om jouw telg te beschermen voor die irritante zoemertjes. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zijn er enkele tips voor een ongestoorde nachtruzzzzzt:

Leeg broedplaatsen rond het huis

Leuk hoor die regentonnen, gieters en plantenbakken in de tuin. Ze staan zo lekker landelijk en je kind speelt er zo fijn mee. De mug is er misschien nog wel het meest blij mee. In de laagjes water die achterblijven op de bodem van deze tuinaccessoires leggen vrouwtjesmuggen hun eitjes. En dat zonder dat er natuurlijke vijanden te bekennen zijn. In één liter water kunnen wel honderd muggenlarven ontstaan. Brrr! Legen dus dat leuke groene kindergietertje.

Deet doet goed

Al die keren dat Deet goed deed zijn op….wel heel veel vingers te tellen. Maar de huid van je kind elke keer insmeren met dit spul heeft ook zijn effect op de huid. Er bestaan ook anti-insectenmiddelen (met een kleiner percentage Deet) die geen kwaad kunnen voor kinderen. Het belangrijkste is dat ze wel kwaad doen voor muggen. De werkzame stof zorgt ervoor dat muggen gedesoriënteerd raken. De kans is daardoor kleiner dat een mug steekt, maar niet uitgesloten

Hor je dat?

Horren we nou weer een mug? Met een hor, hoor je muggen gelukkig aan de goede kant van het gaas. Namelijk aan de buitenkant. Geen mug te bekennen, een luchtige kamer en een heerlijke nachtrust. Is dit een droom? Met de plissé hordeuren van Horrengigant niet. Jouw kindje slaapt lekker door zonder plaagbeestjes in de kinderkamer.

Een netje rond het bedje

Klamboes zijn ideaal op reis en in warme landen, maar behoort Nederland daar inmiddels ook niet bij met onze klamme zomers van de laatste jaren? Heb je besloten een klamboe rond het bed van jouw kind te plaatsen? Zorg dan voor een geïmpregneerd muskietennet. Zo kun  je anti-muggenmiddeltjes verder achterwege laten. Om te voorkomen dat muggen alsnog ongestoord hun gang kunnen gaan, is het belangrijk om de uiteinden van de klamboe onder het matras te stoppen. Lekgeprikt worden kan alsnog als je kind tegen het gaas aanligt. Zorg ervoor dat jouw lieverd in het midden van het bed ligt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 29-06-2019
Hits: 700
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
mug, muggen, muggenplaag, muggen bestrijden, slaap, zoemen