Volg ons via
 

Zo gaat jouw elektrische tandenborstel langer mee

Handige tips om je elektrische tandenborstel lang goed te houden.

Een elektrisch apparaat die zo lang mogelijk meegaat. De droom van iedereen. Een elektrisch apparaat heeft alleen altijd wel een maximale levensduur. Dit geldt ook voor een elektrische tandenborstel. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat hij in ieder geval die maximale levensduur behaalt. 

Zorg voor een gezonde leefomgeving voor de tandenborstel 

Het klinkt misschien gek, maar het is heel belangrijk dat je de tandenborstel bewaart in een gezonde, maar vooral een schone leefomgeving. Wanneer je de tandenborstel in je badkamer bewaart, zorg dan dat de plek waar je hem bewaart goed gereinigd is. 

Het is aan te raden dat een elektrische tandenborstel in een open ruimte wordt bewaard, dus niet in een afgesloten zoals een kast. Als een tandenborstel op een afgesloten ruimte staat, dan komt er geen zuurstof bij. De gevolgen hiervan: 

 
• Een tandenborstel die niet goed opdroogt
• Bacteriën zullen zich gaan ophopen in en op de tandenborstel 
• Eventuele waterschade is niet uit te sluiten 
 

Bewaar de tandenborstel op een veilige plek 

Het is eigenlijk wel een logische tip, maar bewaar je elektrische tandenborstel op een veilige plek. Hiermee bedoelen we dat je de tandenborstel op een stabiele ondergrond plaatst en niet in handbereik van je kinderen plaatst. Als een tandenborstel valt, dan wordt dit niet gedekt door garantie vanuit de fabrikant. Dit zou toch zonde zijn! 

Maak de tandenborstel tijdig schoon 

Een elektrische tandenborstel moet niet alleen in een schone leefomgeving liggen. Hij moet zelf ook goed bijgehouden worden qua hygiëne. Een elektrische tandenborstel kun je het beste na iedere poetsbeurt goed afspoelen met kraanwater. Zo weet je zeker dat de tandpasta resten niet opdrogen. Droog de tandenborstel na het afspoelen goed af met een handdoek. Zo voorkom je blijvende bacteriën en wellicht waterschade. 

Laad de elektrische tandenborstel op de juiste manier op

Wanneer je elektrische tandenborstel geleverd wordt, is hij wellicht een tikkeltje opgeladen. Dit doet de fabrikant, zodat je kunt kijken hoe het apparaat precies werkt. Hoe leuk het ook is om je elektrische tandenborstel te gaan gebruiken, geduld is even nodig. Het is belangrijk dat je de tandenborstel op dat moment eerst volledig  oplaadt. Je vindt de informatie terug in de gebruikershandleiding van je elektrische tandenborstel, wat de gemiddelde oplaadtijd is. Volg deze tips ook! 

Gebruik een elektrisch tandenborstel niet onder de douche 

Al heb je misschien wel in je omgeving gehoord dat je een elektrische tandenborstel onder de douche mag gebruiken. Doe dit absoluut niet! Alle elektrische tandenborstels zijn namelijk in principe slechts spatwaterdicht. Het hoge vochtgehalte in de douche, kan voor vochtschade zorgen. Dit valt ook niet onder de fabrieksgarantie van een elektrische tandenborstel. 

Ga met beleid met je opzetborstels om 

Niet alleen het onderhoud van je elektrische tandenborstel is belangrijk, ook die van je opzetborstels. Opzetborstels klik je op de elektrische tandenborstel, om je tanden te kunnen poetsen. Zorg ervoor dat je de opzetborstels een aantal keer in de week van de tandenborstel afhaalt. Vooral om zowel je opzetborstels als je elektrische tandenborstel goed schoon te kunnen maken. 

Als je de opzetborstels er niet afhaalt, kan het zo zijn dat er een gedeelte van de binnenkant van de opzetborstels op de elektrische tandenborstel blijft zitten. Dit is zonde van de kostbare opzetborstels, die per stuk goed zijn voor 3 maanden gebruik. Het is ook onnodige moeite, vanwege het demonteren van het stukje opzetborstel. Hoe weet je dat alles in orde is? Als je het grijze stalen pinnetje op de tandenborstel blijft zien! 

Meer vragen? Neem contact op met dé tandenborstel expert! 

Ben je nieuwsgierig naar meer tips over elektrische tandenborstels en opzetborstels? Dan kun je contact opnemen met Tandenborstel.com. Zij kunnen je verder gespecialiseerd advies geven over een betere levensduur van een elektrische tandenborstel! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 07-08-2019
Hits: 1035
Categorie: 
Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Elektrische tandenborstel