Volg ons via
 

Een geschikte wandlamp kiezen

Een geschikte wandlamp kiezen | Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wandlamp?

Een geschikte wandlamp kiezen: welke opties zijn er?

Voor elk interieur is er wel een geschikte wandlamp te vinden. Je moet alleen eerst weten wat de opties zijn! Hieronder vertellen we meer over de verschillende modellen en mogelijkheden. Het gaat niet alleen om de stijl van de lamp, maar ook om de functie. Kijk na het lezen van dit artikel zeker eens op de website van Directlampen voor een groot assortiment aan wandlampen en andere verlichting.

Wandlamp met snoer

De meeste wandlampen zijn voorzien van een snoer. Hierdoor kun je het eenvoudig bedienen door middel van een snoerstekker en eventueel een schakelaar. Je kunt ervoor kiezen om het snoer netjes weg te werken, maar tegenwoordig is het ook prima om draden goed zichtbaar te houden. Dat past bijvoorbeeld perfect bij een stoere en industriële stijl! De keuze is dus helemaal aan jou.

Wandlamp zonder snoer

Ga je liever voor een hele strakke en rustige look? Dan is een wandlamp zonder snoer misschien een betere keuze. De schakelaar zit meestal op de muurlamp zelf. Soms zijn er ook modellen verkrijgbaar die werken op aanraking of met een kleine afstandsbediening.

Verstelbare wandlamp

Verstelbare wandlampen worden vooral gebruikt als leeslamp. Je kunt de positie van de lamp helemaal zelf bepalen. Zo heb je altijd goed zicht op de krant of je favoriete boek! Als je de lamp niet meer gebruikt, klap je de wandlamp weer helemaal in of schuif je het de andere kant op. Het is dus ook ideaal voor in kleine ruimtes of naast je bed.

LED wandlamp

Wil je besparen op je energierekening? Kies dan voor een wandlamp die geschikt is voor LED verlichting. Deze lampen gaan zelfs een stuk langer mee dan normale gloeilampen. Het is dus een goede investering en een duurzame keuze. LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende tinten, formaten en vormen. De kans is dus groot dat je een geschikte optie vindt voor jouw nieuwe wandlamp.

Dimbare wandlamp

Met een dimbare lamp kun je de felle en functionele verlichting veranderen in zachte sfeerverlichting. Super handig! Je kunt kiezen voor wandlampen met een ingebouwde dimmer, lampen met een speciale dimknop of voor een dimbare wandlamp met afstandsbediening.

Schilderijverlichting

Schilderijverlichting gebruik je om een schilderij of ander kunstwerk mooi te belichten. Deze wandlampen zijn smal en vaak verstelbaar. Op deze manier kun je zelfs ’s avonds en in de donkere periode genieten van de mooie muurdecoratie in je woning. Dit soort accentverlichting zorgt bovendien voor een gezellige sfeer in de gang, hal of woonkamer.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-08-2019
Hits: 363
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wandlamp, led lamp, dimbare lamp, besparen