Volg ons via
 

5 Praktische tips voor lampen in je keuken

5 Praktische tips voor lampen in je keuken | Weet waar je rekening mee moet houden als je verlichting aanschaft.

5 praktische tips voor lampen in je keuken

De verlichting in je keuken is natuurlijk totaal iets anders dan die in je woonkamer. De keuken moet namelijk sfeervol en gezellig zijn, maar de lampen moeten er ook voor zorgen dat je genoeg ziet wanneer je in het donker aan het koken gaat. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips om de lampen in je keuken op de juiste manier aan te schaffen.

1. Gebruik spotjes waar mogelijk

Er zijn allerlei verschillende soorten lampen beschikbaar: en spotjes zijn misschien wel een van de meest praktische soorten lamp. Zeker in de keuken wil je natuurlijk genoeg licht hebben om veilig te kunnen werken, maar ook voldoende sfeer neerzetten om gezellig samen te kunnen eten. Door verschillende spotjes bij het werkblad te installeren zorg je ervoor dat je voldoende verlichting hebt om eten te bereiden, en vervolgens andere verlichting in kunt schakelen om gezellig te kunnen tafelen. Het beste van beide werelden!

2. Algehele keukenverlichting

Naast de functionele verlichting en sfeerverlichting heb je af en toe ook wat algehele verlichting in de keuken nodig. Koude tl-buizen stralen natuurlijk geen sfeer en gezelligheid uit, maar warme wandlampen daarentegen weer wel. De juiste wandlampen kunnen voldoende verlichting geven om de hele keuken te verlichten, en met een dimmer kun je ze ook nog eens ontzettend sfeervol inzetten.

3. Let op de kleur van de verlichting

Hoewel wit licht ontzettend handig en praktisch is wanneer het om de verlichting van je werkblad gaat; is het niet erg sfeervol. Combineer dit felle, witte licht bijvoorbeeld met een warmer geel licht in de rest van de keuken. Zo haal je de ideale combinatie van praktisch en gezellig in huis.

4. Houd rekening met je interieur

Je kunt je verlichting tegenwoordig perfect aanpassen op de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een industriële interieurstijl? Dan schaf je een aantal toffe betonlook lampen aan. Heb je daarentegen een landelijke stijl? Dan zoek je eerder naar een warme, houten tafellamp.

5. Breng accenten aan

Zeker in een ruimte als de keuken kan het ontzettend belangrijk en sfeervol zijn om in de vorm van spotlights een aantal accenten aan te brengen. Je hebt deze spotlights bijvoorbeeld nodig op belangrijke plekken op je werkblad, maar kunt ze ook inzetten om bepaalde decoratieve items te verlichten. Heb je een geweldig sfeervol kruidentuintje in je keuken staan, dan kun je deze bijvoorbeeld mooi op laten lichten met een kleine spotlight. Zo breng je direct meer sfeer en gezelligheid in de keuken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 21-08-2019
Hits: 444
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
lampen, keukenlamp, keukenverlichting