Volg ons via
 

3 Verzekeringen die (bijna) alle schade in het huishouden dekken

3 Verzekeringen die (bijna) alle schade in het huishouden dekken | Lees meer over aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering

3 verzekeringen die (bijna) alle schade in het huishouden dekken

Wanneer je ontspannen woont en leeft kan er natuurlijk schade in en rondom de woning voorkomen. De kinderen stoten een dure vaas om, de oven staat net wat te lang aan of je hebt een lekkage: het kan allemaal gebeuren. En hoewel niet alle woonverzekeringen verplicht zijn, is het vaak wel verstandig om deze af te sluiten. Op deze manier dek je jezelf in tegen onaangename financiële verrassingen, en kun je zonder angst wonen en leven. Welke schade in het huishouden onder je verzekeringen valt, dat lees je hier!

1. De aansprakelijkheidsverzekering

Laten we beginnen met de aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij toebrengt aan andere personen of hun spullen. Wanneer de kinderen per ongeluk een voetbal door de ruit van de buurman schieten bijvoorbeeld, of wanneer diezelfde buurman op bezoek komt en over een losliggend snoer struikelt en zijn been breekt. Op dit soort momenten staat de aansprakelijkheidsverzekering voor je klaar. De verzekering dekt niet alleen de schade die jij toebrengt, maar ook schade die jouw kinderen, logees of huisdieren toebrengen. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt daarentegen geen schade wanneer het om bijvoorbeeld motorvoertuigen gaat (daar is de WA-verzekering voor) of wanneer je spullen gehuurd hebt. Denk dus goed na over het kiezen van de juiste aansprakelijkheidsverzekering en neem de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken. De aansprakelijkheidsverzekering van Diks kost je bijvoorbeeld maandelijks erg weinig, en bied je ontzettend veel dekking!

2. De inboedelverzekering

Dan hebben we de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan spullen in huis die niet vastzitten. Denk dus bijvoorbeeld aan je gordijnen, je sieraden, je koelkast of je tv. Zelfs je huisdieren vallen in dit geval onder de dekking! Sommige inboedelverzekeringen bieden niet alleen dekking voor schade in, maar ook voor schade rondom huis. Denk bijvoorbeeld aan je tuinstoelen, het gereedschap of zelfs het wasgoed dat in de achtertuin hangt te drogen. De dekking geldt wanneer er sprake is van brand, wateroverlast, inbraak, beroving, bliksem, storm, ontploffing of schroeien en smelten. Dit betekent dus dat je schade niet gedekt is wanneer je zelf iets omstoot of kapot laat vallen; dit kun je weer laten verzekeren in een all risk polis.

3. De opstalverzekering

En als laatste de opstalverzekering: vaak verplicht door je hypotheekverstrekker wanneer je een huis koopt. De opstalverzekering dekt schade aan de spullen die vastzitten aan en in je huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, je toilet of de leidingen. De opstalverzekering biedt dekking in geval van brand, rookschade, ontploffing, wateroverlast, storm en bliksem, neerslag en diefstal en inbraak. In veel gevallen vallen ook je zonnepanelen en de fundering van het huis onder de dekking!

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-08-2019
Hits: 450
Categorie: 
Administratieve rompslomp
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
verzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering