Volg ons via
 

Zo hou je geld over voor boodschappen

Zo hou je geld over voor boodschappen | Tips om minder geld uit te geven

Ben jij ook halverwege de maand aan het tellen of je voor de laatste weken van de maand moet gaan teren op boterhammen met pindakaas? Met onze tips bespaar je wat euro's hier en daar, zodat je genoeg geld hebt om de hele maand boodschappen te doen. Zo kun je jezelf en je gezin blijven voeden met gezonde groentes en fruit.

 

Minder uitgeven

Het klinkt als een open deur: minder uitgeven om geld over te houden voor boodschappen. We bedoelen minder geld uitgeven aan spullen die niet gerelateerd zijn aan de dagelijkse voeding, zoals aan kleding, boeken en cadeautjes. In plaats van een duur cadeau te kopen, kun je een cake bakken voor je buurvrouw, een picknick in het park organiseren voor je vriendin of een tweedehands speelgoedje van Marktplaats uitzoeken voor je neefje. Doe het eens een jaartje met de kleding die je hebt. Je zult creatief worden in het combineren van je mooiste kledingstukken, zodat je trots bent om het te dragen. Heel veel dingen hoef je niet te kopen, die wil je kopen. Overigens kun je ook letten op de kosten die je aan de boodschappen kwijt bent. Ga je voor de goedkopere producten die even goed zijn? Dan kan dat al heel wat schelen bij de kassa.

Abonnementen

Heb jij een sportclub-abonnement, terwijl je al maanden niet bent geweest? Ben je geabonneerd op dat ene glossy magazine dat je ongelezen aan je zus doorgeeft? Doe jezelf een plezier en zeg dit soort abonnementen op. Bekijk ook op tijd je telefoon-, internet- en televisieabonnement, want meestal kun je jaarlijks overstappen op een goedkoper telecom of sim-only-abonnement of een alles-in-één abonnement. En sponsor je goede doelen? Misschien is het tijd om eerst even aan jezelf te denken. Die goede doelen komen later dan wel weer. Draag je steentje aan een betere wereld in de tussentijd op een andere manier bij.

Spullen verkopen

In plaats van spullen te kopen, waar je huis steeds voller van raakt en je portemonnee steeds leger, kun je spullen gaan verkopen. Bekijk je kledingkast eens goed: heb je het al meer dan een jaar niet aangeraakt en is de kleding nog mooi en heel? Zet deze eens op een tweedehands website of ga op een zondag op de rommelmarkt staan. Maar ook meubels, verzamelingen, schalen, servies en oude campingspullen kun je prima verkopen. Ook zijn er tegenwoordig verkooplokalen waar je een kast of een hoek kunt huren om je spulletjes te verkopen.

Vaste lasten

Tegenwoordig is er veel aanbod van energieleveranciers. Heb jij al eens gekeken op een vergelijkingswebsite of je goedkoper uit kunt zijn? Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan je maandelijks een paar euro tot zelfs tientallen euro's opleveren. Ook kun je proberen om minder te verbruiken, zodat je maandelijks minder hoeft te betalen. Je kunt het voorschotbedrag dan bijstellen, of je krijgt bij de jaarafrekening geld terug van de leverancier als blijkt dat je minder hebt verbruikt dan waarvoor je hebt betaald. Minder verbruiken kan door je gedrag aan te passen: douche korter of trek een trui aan in plaats van de verwarming hoger te zetten als het een beetje koud is. Ook kun je investeren in een betere isolatie voor je woning. Daar kun je soms subsidie voor krijgen,  maar deze ingreep is waarschijnlijk niet het beste idee als jij krap bij kas zit.

Andere vaste lasten waarop je kunt besparen zijn verzekeringen. Begin december maken de zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe jaar bekend en heb je een aantal weken de tijd om eventueel over te stappen. Maak jij weinig gebruik van zorg, dan kun je het risico nemen om je eigen risico te verhogen. Op die manier valt je maandpremie lager uit. Ook loont het om je aansprakelijkheidsverzekering, je autoverzekering, je woonhuis- en inboedelverzekering onder de loep te nemen. Bespaar je overal wat euro’s op de maandelijkse kosten, dan is dat weer mooi meegenomen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-09-2019
Hits: 523
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
minder uitgeven, besparen