Volg ons via
 

Geld besparen doe je zo!

Geld besparen doe je zo | Enkele tips om je te helpen bij het bezuinigen.

Geld besparen doe je zo!

Iedereen houdt ervan om geld over te hebben om leuke dingen mee te doen. Misschien heb je een dure hobby, wil je een groter huis kopen of is juist de studie van je kinderen of kleinkinderen hetgeen waar je graag geld voor vrij wilt maken. Er zijn onder de streep twee manieren om geld over te houden. De eerste is door te zorgen dat er meer geld binnenkomt en de tweede is om te zorgen dat er minder geld uitgaat! De tweede methode is hieronder uitgewerkt in enkele tips die je op weg gaan helpen, dus bekijk ze gauw.

 

Abonnementen opzeggen

Krijg je maandelijks een paar tijdschriften op de mat en doe je mee met de postcode loterij? Dan is de postcode loterij opzeggen een goede eerste stap om te beginnen met besparen. De kans dat je winst maakt op je abonnement is ontzettend klein, dus uiteindelijk heb je waarschijnlijk meer geld als je niet meer meespeelt. Tijdschriften kun je ook lenen of online bekijken, dus dat dure abonnement is echt niet nodig!

Koop tweedehands

In de huidige maatschappij zijn we allemaal een klein beetje koopziek geworden. We willen altijd het nieuwste van het nieuwste, zelfs wanneer dat een product vervangt dat nog jaren meekan. Het staat ieder mens natuurlijk vrij om zijn of haar geld te besteden zoals zij dat willen, maar wanneer je geld over wilt houden kun je hier beter vanaf stappen. Koop eens spulletjes tweedehands en je houdt uiteindelijk veel meer geld over. Een koffiezetapparaat, fiets of bijzettafeltje kun je allemaal prima tweedehands kopen.

Kook zelf

Wanneer je zelf kookt is dit vrijwel altijd goedkoper dan wanneer je eten bestelt of uit eten gaat. Voor sommige gezinnen is het heel normaal om zelf te koken, bij studenten of alleenstaanden met een drukke baan wat minder. Toch is zelf koken echt een belangrijke tip voor je portemonnee. Koop je groenten op de markt en de andere boodschappen bij een relatief goedkope supermarkt en je zult zien dat je veel meer geld overhoudt wanneer je zelf kookt.

Spaar je geld op voor leuke dingen

Zorg ervoor dat je al het geld dat je bespaart niet aan iets anders uitgeeft, maar netjes opspaart. Zo bouw je al vrij snel een mooi potje op dat je kunt gebruiken om je droom waar te maken. Of dat nu een nieuw huis of een wereldreis is mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-09-2019
Hits: 506
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Geld besparen, bezuigen