Volg ons via
 

Goed voorbereid op vakantie

Goed voorbereid op vakantie | Met deze handige tips heb jij geen vakantiestress!

Goed voorbereid op vakantie

Vakantiestress voorkomen? Veel mensen hebben last van vakantiestress in de week voor vertrek. Met deze tips en adviezen kun jij heerlijk ontspannen op vakantie gaan. Of je nu een weekendje weggaat met vriendinnen of met het hele gezin naar de zon reist. Zodra jij de deur achter je dicht trekt ben je klaar om te genieten. Hoe ga je goed voorbereid op vakantie?

Maak een paklijst

Bedenk geruime tijd van tevoren wat je allemaal mee wilt nemen op vakantie. Maak alvast een plekje vrij waar jij de spullen klaar kunt leggen. Zit jouw favoriete blouse nog in de was? Dan heb jij alle tijd om deze te wassen en mee te nemen op reis. Probeer zo efficiënt mogelijk te pakken, zodat je geen overvolle koffers mee hoeft te slepen met spullen die je helemaal niet nodig hebt. Bepaal bijvoorbeeld op voorhand welke kleding je mooi kunt combineren en maak een lijstje met spullen die je absoluut niet mag vergeten. Gebruik hiervoor onze handige vakantie checklist. Doe dit ook voor de kleintjes als je met het hele gezin op vakantie gaat en vergeet niet om op het laatste moment nog even de lievelingsknuffels in te pakken!

Papieren controleren

Als je buiten Europa op vakantie gaat is het zeer belangrijk om de identiteitsbewijzen te checken op geldigheid. Wellicht heb je een visum nodig voor jouw vakantiebestemming dat je van tevoren aan moet vragen. Ook is het belangrijk om op tijd een reisverzekering af te sluiten. Maak een lijstje met belangrijke telefoonnummers en adressen voor de thuisblijvers en maak kopieën of scans van de papieren. Activeer de bankpassen die je gaat gebruiken zodat je deze in jouw vakantieland ook kunt gebruiken en ruim je portemonnee op. In het geval dat deze gestolen wordt ben je niet al je pasjes kwijt die je thuis graag gebruikt, maar op vakantie niet nodig hebt. Zet tenslotte ook het noodnummer van je bank en de zorgverzekering en reisverzekering in je telefoon, voor het geval er iets gebeurt op vakantie.

Het huis schoon achterlaten

Thuiskomen in een schoon huis zorgt ervoor dat jij jouw vakantiegevoel langer vast kunt houden. Het duurt hopelijk nog eventjes voordat je weer thuis komt, maar het is altijd prettig om thuis te komen in een opgeruimd en net huis. Doe je toekomstige zelf dus een plezier en haal een doekje door de badkamer, maak de keuken netjes schoon, werk alle was weg en stofzuig alle kamers. Hierdoor heb je direct rust in je hoofd en niet het idee dat er nog veel moet gebeuren thuis op het moment dat je vertrekt. Ga je een aantal weken weg? Vraag dan een buurvrouw of vriendin of ze de post bij kan houden en de plantjes water wilt geven. Als bedankje kun je een leuk souvenir meenemen van je reis of bijvoorbeeld een lekkere lokale wijn.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-10-2019
Hits: 416
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
voorbereid op vakantie, inpaklijst, vakantiestress