Volg ons via
 

Een dakkapel plaatsen, hier moet je op letten

Een dakkapel plaatsen, hier moet je op letten | Verhoog de waarde van je woning met een dakkapel en lees hier waar je rekening mee moet houden.

Een dakkapel plaatsen, hier moet je op letten

Een dakkapel plaatsen maakt de bovenverdieping van je huis gelijk een stuk meer waard. Je kunt deze ruimte nu immers gebruiken als een volwaardig deel van je huis in plaats van een donkere zolder waar je alleen de kerstspullen en de koffers voor de vakantie bewaart. Maar het plaatsen van een dakkapel heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Als je het geld niet zelf beschikbaar hebt kun je een lening afsluiten om je woning van een mooie dakkapel te laten voorzien.

Geld lenen als je een dakkapel wilt laten plaatsen

Als je een dakkapel wilt laten plaatsen en je hebt daarvoor geen geld beschikbaar dan kun je geld lenen. In geval van een koopwoning is de meest voordelige optie om hiervoor de hypotheek te verhogen. Als dat geen optie is, bijvoorbeeld omdat je al het maximale hebt geleend toen je het huis kocht en omdat er geen overwaarde is, dan kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor het financieren van een dakkapel. Het is uiteraard handig als je op het moment dat je voor een lening gaat rondkijken al weet hoeveel de plaatsing van de dakkapel gaat kosten.

Hoe kan ik voordelig een verbouwing financieren?

Als je een dakkapel wilt, of een andere grote renovatie of aanpassing aan je woning, dan is de financiering daarvan vaak een belangrijk punt. Een verbouwing financieren gebeurt doorgaans met een hypotheek op de woning, maar als dat geen optie is dan kun je voor dit doel  ook een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Als je al meerdere leningen hebt lopen dan is het aan te raden om de mogelijkheid te onderzoeken om deze leningen samen te voegen en alles over te sluiten naar 1 nieuwe lening. Zo houd je namelijk een veel beter overzicht op je uitgaven en kom je minder snel in de financiële problemen.

Zorg dat je de financiering van uw dakkapel goed regelt

Als je een dakkapel wilt, doe dit dan alleen als je de financiering hiervan kunt regelen zonder dat je hierdoor problemen krijgt. Heb je het geld op de bank dan is het geen probleem, moet je ervoor lenen doe dit dan alleen als je de aflossing van je lening probleemloos kunt opbrengen, ook als er onverwachte dingen gebeuren zoals een dure reparatie aan de auto of een wasmachine die moet worden vervangen. Lees de voorwaarden goed door voordat je een lening afsluit en vergelijk altijd meerdere aanbieders zodat je de goedkoopste optie kunt kiezen.

 

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-11-2019
Hits: 364
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
dakkapel, financiering, geld lenen