Volg ons via
 

Makkelijke én lekkere gerechten om te maken met een druk huishouden

Makkelijke én lekkere gerechten om te maken met een druk huishouden | Waar haal jij elke dag je inspiratie voor de maaltijden vandaan?

Makkelijke én lekkere gerechten om te maken met een druk huishouden

Bij de meesten thuis is het elke dag wel weer even zoeken wat je gaat eten. Aan het begin van de week, als de boodschappen net binnen zijn, is dat makkelijker dan aan het eind van de week, als het meeste al weer uit je koelkast is verdwenen. Toch wil je dan steeds proberen om weer om te koken met de ingrediënten die je in huis hebt. Dat is soms nogal een uitdaging. Je kunt daarvoor zoeken op internet naar recepten die je maken kunt met de spullen die je hebt of lekker improviseren!
Met overgebleven groenten kun je bijvoorbeeld een makkelijk wokgerecht maken en noedels of pasta toevoegen: wat je maar in de kast hebt liggen. Rijst is ook heerlijk! Wie houd er nu niet van snel en makkelijk. Helemaal als je kinderen hebt, kan het rond etenstijd wel even lastig zijn om tijd te vinden om hele gerechten in elkaar te flansen. Dan is het wel zo fijn als je makkelijke en snelle recepten kunt vinden, met de ingrediënten die je al in huis hebt!

Op HelloFresh heb je een hele leuke recepten generator, die je kan helpen met makkelijke, snelle maar ook originele recepten te vinden. Je voert heel simpel in waar jouw maaltijd om moet draaien. Misschien heb je nog een paar soorten groenten in huis die nodig op moeten. Paprika, ui, prei, wortel en broccoli. Misschien ben je een enorme vlees fan en is het pronkstuk van je maaltijd toch wel een lekker stukje kip. Eet je liever vegetarisch? Ook daar is genoeg voor te vinden! Kies dan voor bijvoorbeeld tofu! Kies dan in de generator voor het hoofdingrediënt en kies daarna wat voor maaltijd je koken wilt. Wil je een lichte maaltijd, ga je voor avontuurlijk, snel en makkelijk of specifiek kindvriendelijk?
Als je een mens van gemak bent, kies je natuurlijk voor snel en makkelijk. Misschien heb je nog speciale eisen. Glutenvrij bijvoorbeeld, of eiwitrijk. Ook dat kun je aangeven!

Door de keuzes die je maakt, krijg je een lekker recept voor, bijvoorbeeld een wokschotel met Japanse kipreepjes. Helemaal niet moeilijk: Snelle noedels en een wokschotel. Het is ook echt een gerecht wat je zo klaar hebt. Eigenlijk kan alles bij elkaar in één pan. Dat scheelt dus ook nog eens afwas!
In dit gerecht gebruiken ze udon noedels, maar als je die niet in huis hebt, kun je ook gewoon gaan voor mie nestjes of eiernoedels. Net zo lekker en zeker zo snel! Gebruik de groenten die je nog in de koelkast hebt liggen en snijd die lekker fijn. Een beetje sojasaus, knoflook en gember heb je vast ook wel in huis. Zo gebruik je dus heel veel wat je toch al hebt en maak je geen extra kosten! Je kunt de Japanse kipreepjes kant-en-klaar aanschaffen, maar het is ook zo gedaan als je ze zelf wilt maken. Lekker marineren en bakken.

Er zijn ook heel simpele soepen en salades te maken, als voorgerecht of bijgerecht. Zo is er bijvoorbeeld Gazpacho, een soep die vooral koud gegeten wordt (maar ook zeker warm lekker is) en pasta salades, die goed vullen en tegelijkertijd fris en zijn.
Ben je meer van de typische Hollandse groenten? Daar is ook erg veel mee te doen! Wat dacht je van spruitjes met spekjes en ui, rijst met kip en sperzieboontjes of een rode kool schotel?

Waar haal jij elke dag je inspiratie voor de maaltijden vandaan?

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 26-11-2019
Hits: 398
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
maaltijden, gerechten, inspiratie, recepten generator