Volg ons via
 

Huishoudtips: hoe houd je je auto schoon?

Huishoudtips: hoe houd je je auto schoon?

Huishoudtips: hoe houd je je auto schoon?

Een auto is voor veel mensen een belangrijk onderdeel in het huishouden. En net als met het huis zelf, houd je deze het liefste schoon. De beste manier om jouw auto te wassen is nog altijd met de hand. De auto door de wasstraat rijden is natuurlijk tijdbesparend en lekker makkelijk, maar een carwash is niet bevorderlijk voor de glans en reflectie van de lak.

De auto wassen

Allereerst is het belangrijk dat je de auto goed schoon spuit. Op deze manier verwijder je al het zand en ander loszittend vuil. Als je dit goed doet, dan kunnen er tijdens het schoonmaken van de auto ook geen krassen ontstaan. Als ze auto goed is afgespoeld, dan kun je beginnen met het wassen van de auto. Het makkelijkste is om van boven naar beneden te werken. Dus je begint met het dak. Het makkelijkste is om de auto met twee emmers te wassen. De eerste emmer vul je met lauw water en autoshampoo. De tweede emmer gebruik je om de autospons mee uit te spoelen. Overigens mag je jouw auto niet meer op straat wassen. Het vuile water is namelijk slecht voor het milieu. Breng de auto dus altijd naar een wasserette. Als je klaar bent, dan spoel je de auto weer af met koud water. Als laatste maak je de auto droog met een zachte poetsdoek. Je kunt daarna nog een was gebruiken om de auto te beschermen tegen omgevings- en weersinvloeden.

Velgen reinigen

Als je de auto gaat wassen, dan mogen de velgen natuurlijk niet overgeslagen worden. Schone velgen dragen bij aan de uitstraling van jouw auto! De beste methode om de velgen veilig te reinigen is door ze gewoon met een spons of zachte borstel te wassen met warm water en een biologisch afbreekbare shampoo. Gebruik liever geen hogedrukspuit. Hierdoor bestaat de kans dat de lak op de velg gaat bladderen. Nadat de velgen zijn gereinigd en goed droog zijn gemaakt kun je een velgenwax gebruiken om de lak van de velg te beschermen tegen remstof en ander vuil.

Het interieur schoonmaken

Ook de binnenkant van de auto heeft af en toe een schoonmaakbeurt nodig! Het is verstandig om de auto eerst helemaal leeg te maken voordat je aan de slag gaat. Maak daarna met een vochtig doekje het dashboard, het stuur en de versnellingspook schoon. Vervolgens zuig je met een gewone stofzuiger de hele auto uit. De rubberen matten kun je eventueel schoon spuiten met een hogedrukspuit. Het tapijt van de auto kun je eenvoudig reinigen met een schuimende tapijtreiniger. Gebruik bij voorkeur een spons of borstel. Vergeet ook niet om de binnenkant van de auto schoon te maken met glasreiniger.

Auto laten wassen in de wasstraat

Ongeveer 35% van de automobilisten die hun auto wassen gaat naar een wasstraat. Wat veel mensen niet weten, is dat dit super duurzaam is. Het water wordt namelijk gerecycled en opnieuw gebruikt. Ook de onderkant van de auto wordt gewassen. De prijzen variëren zo tussen de 8 euro en de 20 euro, afhankelijk van het programma dat je kiest. Deze kosten kun je terugverdienen door de autoverzekering te vergelijken en over te stappen. Door over te stappen naar een andere verzekeraar, kun je namelijk al snel € 200 per jaar besparen. Dat zijn heel wat wasbeurten bij de wasstraat! Je kunt de autoverzekering berekenen via een prijsvergelijkingswebsite.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 03-12-2019
Hits: 467
Categorie: 
Auto
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
huishoudtips, auto schoonmaken, velgen schoonmaken, wasstraat