Volg ons via
 

Inrichting van een nieuw huis; hier moet je op letten

Inrichting van een nieuw huis| hier moet je op letten.

Inrichting van een nieuw huis; hier moet je op letten

Heb je net een nieuwe woning gekocht of een nieuw huurcontract getekend? Dan staat je een ontzettend leuke tijd te wachten. Zo’n kale woning is natuurlijk bij uitstek geschikt om helemaal naar eigen smaak en stijl in te richten. Maar deze klus is lang niet zo snel geklaard als je misschien wel zou denken. We geven je dus ook graag een aantal handige tips zodat je precies weet waar je op moet letten voordat je aan het inrichten gaat!

1. Ga op zoek naar inspiratie

Doe vooraf in ieder geval genoeg inspiratie op zodat je weet welke stijlen, kleuren en decoratieve items je leuk vindt. Maak eventueel een moodboard met alle verschillende stijlen zodat je straks een stuk makkelijker kunt winkelen en inrichten. Door vooraf een duidelijk plan te maken van hoe je elke kamer ingericht wilt hebben, kun je straks een stuk makkelijker en sneller aan de slag!

2. Creëer voldoende privacy

Het is in een kale woning natuurlijk ongelooflijk belangrijk om voldoende privacy te hebben: zowel tijdens het wonen als tijdens het inrichten zelf. Een van de eerste stappen is dus ook het vinden van de juiste raamdecoratie. Schaf bijvoorbeeld een aantal sets van de goedkope rolgordijnen van Kwantum aan zodat je direct wat privacy hebt en niet iedereen die voorbij loopt kan zien hoe jij aan het inrichten bent. Met de juiste raamdecoratie heb je het eerste stukje sfeer meteen te pakken!

3. Denk na over de verlichting

Denk goed na over de locatie van de verlichting voordat je aan het winkelen gaat. Sluit de rolgordijnen of wacht tot het donker is en kijk welke hoeken of delen van de ruimten in de woning goed verlicht moeten worden. Wil je bijvoorbeeld een leeshoek maken, dan is een fijne tafellamp erg belangrijk!

4. Bepaal je kleurenpalet

Werk je met een bepaald thema, dan heb je de kleuren die je in de woning gaat gebruiken waarschijnlijk zo gekozen. Doe je dit daarentegen niet, dan is het verstandig om vooraf een kleurenpalet samen te stellen. Kies voor kleuren waar jij je prettig bij voelt en die goed samen gaan zonder een te drukke woning te creëren. Door je kleurenpalet vooraf te bepalen weet je beter waar je rekening mee moet houden bij het winkelen, opknappen en inrichten.

5. Bewaar de decoratie voor het laatste

Het plaatsen van allerlei decoratieve items maakt een woning natuurlijk lekker persoonlijk, maar bewaar deze stap wel tot het laatste. Pas wanneer alle muren geverfd en alle meubels en verlichting geplaatst zijn heb je een goed overzicht van waar de decoratieve items het beste tot hun recht komen. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 09-12-2019
Hits: 417
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
inrichting, huis inrichten, decoratie, kleurenpalet