Volg ons via
 

3 tips om je huis te verduurzamen

Je huis verduurzamen | Drie tips voor het besparen van energie.

3 tips om je huis te verduurzamen

Duurzaamheid: we kunnen er niet langer omheen. De broeikasuitstoot moet omlaag, en uiteindelijk zullen we toch echt van het gas af moeten. Ook in dit geval geldt: alle beetjes helpen. De grootste winst voor de meeste huishoudens is te behalen bij het huis zelf. Veel huizen verbruiken nog onnodig veel energie, wat niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook nog eens veel geld kost. Hieronder geven we drie tips om je huis te verduurzamen. Goed voor het milieu, en voor de portemonnee!

1.Verwarmen

De meeste huizen worden nog verwarmd door middel van een Cv-ketel. Met gas dus. Aangezien de overheid als doel heeft gesteld dat iedereen in 2050 van het gas af moet zijn, moeten we op zoek naar andere manieren om ons huis te verwarmen. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief, maar helaas is dit niet bij elk huishouden mogelijk. Een andere manier om je huis te verwarmen is door middel van een pelletkachel: een variant op de houtkachel die brandt op pellets van samengeperst hout. Mocht je kiezen voor deze optie dan is het wel belangrijk dat de pellets die je verbrandt gemaakt zijn van schoon hout, zoals de variant die je kan kopen bij Delangebv in Ursem. De Lange bv is een houtpellets groothandel die ook levert aan particulieren. Al hun pellets en zaagsel worden geproduceerd van schoon resthout.

Ook elektrische vloerverwarming is een duurzame manier van verwarmen. In combinatie met zonnepanelen zal dit ongetwijfeld een grote besparing opleveren.

2.Elektrisch douchen

In veel landen wordt het al gedaan: water verwarmen met elektriciteit. In veel Aziatische landen, maar ook in bijvoorbeeld Engeland, hangt er een klein apparaatje in de douche dat een doorstroomboiler wordt genoemd. Je hoeft enkel op een knopje te drukken om warm te kunnen douchen. Deze apparaten gebruiken weliswaar nog veel elektriciteit, maar het voordeel is dat je geen Cv-ketel nodig hebt.

Een ander alternatief is je douchewater verwarmen met een zonneboiler. Dit is erg duurzaam en er zijn dan ook subsidies voor te krijgen. Een zonneboiler alleen is helaas meestal niet genoeg. Veel mensen installeren een extra elektrische boiler voor als de zonneboiler te weinig warm water levert.

3.Koken op inductie

Misschien wel de makkelijkste manier om gas te besparen is het koken op inductie. Je vervangt simpelweg je huidige gasfornuis voor een inductiefornuis. Deze zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het fijne is dat het koken op inductie net zo simpel is als het koken op gas, je merkt bijna geen verschil. Daarnaast is zo’n inductiekookplaat veel makkelijker schoon te maken. Als dat geen win-win situatie is!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 10-12-2019
Hits: 516
Categorie: 
Duurzaam leven
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
huis verduurzamen, elektrisch douchen, koken op inductie, verwarmen