Volg ons via
 

Bank schoonmaken? Zo doe je dat!

Bank schoonmaken | Tips voor het zuigen en verwijderen van vlekken van je bank.

Bank schoonmaken? Zo doe je dat!

Een bankstel is een essentieel onderdeel van je inrichting. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een hoekbank te kopen. Een hoekbank maakt namelijk efficiënt gebruik van de ruimte, en je hebt meteen voldoende zitplaats voor het hele gezin. Hoekbanken zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van strakke lederen bankstellen tot luxe loungebanken gemaakt van verschillende stoffen. Voor elke woonkamer is er wel een geschikte bank te vinden.

Oke, je hebt die mooie grijze hoekbank bij Goossens aangeschaft, maar hoe houd je hem nu schoon? Hieronder geven we praktische tips om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je stoffen hoekbank.

Hoekbank stofzuigen

Ten eerste is het belangrijk om je hoekbank te stofzuigen. Zo zorg je ervoor dat je bankstel stof- en kruimelvrij is. Haal indien mogelijk de kussens van je bankstel en klop deze goed uit. Vergeet niet om goed de naden, spleten en hoeken van je hoekbank te stofzuigen.

Stomen

Een erg effectieve manier om je stoffen hoekbank goed te reinigen is het gebruiken van een stoomreiniger. Heb je geen stoomreiniger staan? Dat maakt niet uit, het is vaak mogelijk een stoomreiniger te huren. Bij het stomen van je hoekbank zie je meteen resultaat. De bank ziet er meteen frisser uit en nare luchtjes zijn ook verleden tijd. Het enige nadeel van het stomen van je bank is dat het een aantal uren duurt voordat de bank weer goed droog is. Houd er dus rekening mee dat je na het stomen een tijdje niet op je bank kan zitten.

Heb je een vlek in je bank maar vind je het niet nodig om hem te stomen? Dan kan shampoo een uitkomst bieden. Doe een kleine hoeveelheid shampoo op de plaats waar de vlek zit en wrijf de shampoo in met een natte doek. Geef het even de tijd om in te trekken alvorens je de shampoo verwijdert met een schone, droge doek.

Geurtjes

Gaat je stoffen hoekbank na een tijdje muf ruiken? Vul dan een plantenspuit voor de helft met schoonmaakazijn en vul aan met lauw water. Spray het mengsel vervolgens op je bank en laat het een paar uur intrekken. De azijn verwijdert vieze geurtjes zoals rook en hondenlucht. Het kan soms nodig zijn om je stoffen bankstel meerdere keren in te sprayen, voordat de geur helemaal verdwenen is.

Mocht je geen plantenspuit bij de hand hebben dan biedt een spons ook uitkomst. Maak een sopje van heet water met bijvoorbeeld soda of Biotex, en neem je bankstel af met de spons. Let wel op dat je de spons eerst uitwringt! Teveel water is slecht voor de stof. Dep je hoekbank eventueel droog met een doek.  

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-12-2019
Hits: 749
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
bank schoonmaken, bank stofzuigen, bank vlek, bank geur