Volg ons via
 

Het inrichten van je tuin: kijk hoe jij je tuin wilt gebruiken!

Kijk hoe jij je tuin wilt gebruiken.

 

Een tuin inrichten is leuk om te doen, maar veel mensen doen maar iets en komen er al snel achter dat het eigenlijk helemaal niet handig ingericht is. Let bij het inrichten goed op een aantal zaken zodat de tuin ook werkelijk een heerlijke plek wordt om in te vertoeven. Een plek met de juiste tuinmeubelen, de mooiste beplanting én zo ingericht dat het precies biedt wat je verlangde.

Tuinmeubelen

Wat wil je graag doen in je tuin? Is het vooral bedoeld om de kinderen een leuke, veilige speelplek te bieden of ga je juist voor een tuin met veel zonmogelijkheden? Wil je vooral buiten leven en heb je dus veel aan robuuste, grote tuinmeubelen of is de tuin bedoeld als een stukje natuur bij huis en wil je het terras zo klein mogelijk houden? Bij tuinmeubelshop.nl is er veel variatie te vinden en kan je precies die meubelen voor in de tuin vinden die bij jouw wensenlijstje passen. Ook de plek van de terrassen is natuurlijk van belang. Je kunt een prachtige tuinstoel kopen om in te kunnen zonnen, maar als je terras in de schaduw ligt, heb je er natuurlijk ook weinig aan. Volop genieten van de zon en heb je een beetje ruimte? Maak dan op meer plekjes een terrasje, zodat je zo lang mogelijk van de zon kan genieten!

Beplanting

Een tuin zonder beplanting kan natuurlijk wel, maar is het dan nog een tuin? Ben je niet zo’n tuinman of -vrouw, dan kan je misschien beter kiezen voor mooie grote planten in grote plantenbakken. Simpel in onderhoud en toch groen in je tuin. Hou je juist wel van groen, probeer dan je tuin zo aan te kleden dat er altijd iets in bloei staat én dat er ook in de winter nog ergens iets groen blijft. Genoeg informatie is hierover op internet te vinden maar je kan ook prachtige tuinboeken kopen, die je vaak al genoeg inspiratie bieden door de prachtige foto’s. Met de beplanting kan je ook zorgen voor een bepaalde sfeer, naast de verdere inrichting van je tuin. Ga je voor een verstilde Japanse tuin of hou je wel van kleur en kies je voor een soort tropische uitstraling? Door ook de schutting of het tuinhuis hierin te betrekken maak je er een mooi geheel van. Nog één tip: wordt de tuin de speelplek van de kinderen? Zorg dan dat er een veilige omheining omheen staat, er geen waterpartijen zijn én let op welke planten je neerzet. Diverse planten kunnen zeer giftig zijn! En voorkomen is toch echt altijd nog beter dan…

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-12-2019
Hits: 507
Categorie: 
Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
inrichten tuin, tuinmeubelen, beplanting