Volg ons via
 

Leer schoonmaken

Leer schoonmaken | Tips voor het verzorgen van leren meubelen.

Leer schoonmaken

Leer dient met zorg behandeld en schoon gemaakt te worden. Zo hou je de kwaliteit zo lang mogelijk goed. Wanneer leer intensief gebruikt wordt, laat dat sporen na. Om leer mooi en in topconditie te houden, dien je er voor te zorgen dat vuil en vettigheid niet in het leer kan trekken.

Bank

Leer is duurzaam en slijtvast, maar ook leren banken moet je, in verband met vlekken, vetplekken en bacteriën, toch af en toe reinigen. Omdat leer een speciaal materiaal is, vereist het een andere reiniging dan andere materialen.

Groene zeep

Gebruik liever geen gewone zeep of wasmiddel om vlekken uit leer te krijgen. Zeepresten op het leer zorgen dat het leer niet goed kan ventileren, waardoor er droge plekken en barsten kunnen ontstaan. Leer kun je schoonmaken met gedestilleerd water en een mild wasmiddel zoals groene zeep. Het werkt goed om het in spray-vorm te gebruiken. Het regelmatig stoomreinigen van de leren bank helpt om de bank hygiënisch te houden. Voordat je een leer product gaat schoonmaken moet je het uit proberen op een klein stukje. Elk soort leer is verschillend en kan daardoor soms anders reageren op schoonmaak producten. Wrijf leer af en toe in met een beetje vaseline. Het leer blijft dan soepel en scheurtjes zullen minder snel ontstaan.

Ventileren

Groene zeep, schoonmaakazijn en soda zijn de beste schoonmaakmiddelen. Vaak is zelfs een microvezeldoek met heet water al genoeg. Gebruik nooit chloorbleekmiddel. Het maakt alles dood, is schadelijk voor de gezondheid en maakt niet eens schoon. Het desinfecteert alleen. Ventileer en lucht. Ventileren moet elke dag, 24 uur. Lucht als je kookt, doucht of de was ophangt. Zeker in nieuwe, goed geïsoleerde huizen.

Goed schoonmaken leer je door het ‘Het Grote Poetsboek’ te lezen van Diet Groothuis. Het staat vol met praktische tips voor een schoon en opgeruimd huis. Gebruik geen dure agressieve schoonmaakmiddelen, maar schoonmaakazijn, groene zeep en soda. Dat is goedkoper en veel beter voor het milieu.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-01-2020
Hits: 582
Categorie: 
Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
leer schoonmaken, leren meubelen