Volg ons via
 

Meerdere reparaties tegelijkertijd in huis; hoe aan te pakken?

Meerdere reparaties tegelijkertijd in huis | hoe aan te pakken?

Meerdere reparaties tegelijkertijd in huis; hoe aan te pakken?

 

Een groot verschil tussen een huurwoning en koopwoning is dat je bij een koopwoning zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Soms is onderhoud te plannen. Je weet immers dat het buitenschilderwerk ongeveer eens in de zeven jaar uitgevoerd moet worden. Maar het kan net zo goed voorkomen dat er opeens een lek in een waterleiding ontstaat, die snel verholpen zal moeten worden om erge problemen te voorkomen. Het kan ook opeens zomaar zijn dat er meerdere reparaties tegelijkertijd in huis moeten worden uitgevoerd. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

 

Noodzaak en volgorde bepalen van de reparaties

 

Veel mensen laten vaak het een en ander repareren zodra ze net een woning hebben gekocht. Maar ook als je al een paar jaar in je huidige woning zit, kan het voorkomen dat er meerdere zaken in huis tegelijkertijd aangepakt moeten worden. In beide gevallen is het voor jezelf belangrijk te bepalen welke reparaties echt noodzakelijk zijn, en welke volgorde je voorkeur heeft. Zo kun je het beste een planning maken.

 

Bepaal je budget voor de reparaties

 

Reparaties in huis kunnen soms veel geld kosten, vooral als er meerdere zaken tegelijkertijd moeten worden aangepakt. Zeker bij onvoorziene kosten kan het voorkomen dat je niet voldoende spaargeld hebt om de reparaties uit te laten voeren terwijl ze toch echt noodzakelijk zijn. In dat geval kun je een lening afsluiten, bijvoorbeeld bij Becam. Door de lage rente kun je momenteel tegen gunstige voorwaarden geld lenen. De rente van een persoonlijke lening voor onderhoud van je woning kun je bovendien ook nog eens bij je inkomstenbelasting aftrekken. Heb je al een lening die je lange tijd geleden hebt afgesloten? Of heb je al meerdere leningen? Kijk dan eens of je deze kan oversluiten. Dit kan aanzienlijk schelen in de rente.

 

Maak een planning (maar houd deze ook flexibel)

 

Vervolgens ga je een planning maken voor de reparaties. Kun je bepaalde zaken zelf aanpakken? Bekijk dan realistisch hoeveel tijd je ervoor hebt, en wanneer je welke reparaties uit kan voeren. Moeten de reparaties uitgevoerd worden door een vakman zoals een loodgieter of elektricien? Vraag dan diverse offertes op en vraag wanneer zij tijd hebben voor de werkzaamheden. Omdat de kans altijd aanwezig is dat werk uitloopt (bijvoorbeeld door het weer bij reparaties buiten) is het goed de enige flexibiliteit in te rekenen in de planning.

 

Tips voor de beste planning van meerdere reparaties

 

Zoals al eerder werd aangegeven bepalen de noodzaak en je eigen wensen de prioriteit van de diverse werkzaamheden. Er zijn echter wel algemene regels als het gaat om het uitvoeren van meerdere reparaties. Zo is het bijvoorbeeld het beste om het vuilste en meest ingrijpende werk als eerste te doen. Om te voorkomen dat er lange tijd vakmensen in huis aan het werk zijn, is het daarnaast aan te raden zoveel mogelijk tegelijkertijd te laten doen. Bijvoorbeeld op verschillende verdiepingen. Tot slot is het ook gebruikelijk van boven naar beneden te werken. Dit geldt zowel voor het werk in een specifieke ruimte, als de woning als geheel.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-01-2020
Hits: 347
Categorie: 
Geldzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
reparaties, huis, eigen woning, financieren