Volg ons via
 

Opzetzwembad?

Zo komt hij zonder kleerscheuren de zomer door

Opzetzwembad? Zo komt hij zonder kleerscheuren de zomer door

Mooi en warm weer buiten? Dan gaan we weer massaal op jacht: een zwembad kopen. Het zwembad is de gehele zomer onderdeel van ons huishouden. We willen er zo lang mogelijk van genieten, daarom is het belangrijk dat het zwembad in de tuin goed onderhouden wordt. HuishoudPlaza zou HuishoudPlaza niet zijn als we daar geen goede tips voor zouden hebben. Daar gaan we!

Plaats het zwembad op een vlakke, verharde vloer

Staat het Intex zwembad op een schuine ondergrond, dan kan het water eruit lopen. Daarnaast heb je kans dat het zwembad dan omslaat. Bovendien ziet het er natuurlijk ook maar raar uit, een schuin zwembad. De ondergrond moet daarnaast verhard zijn. Stel dat de vloer wel vlak is, maar aan de ene kant is de grond zachter dan aan de andere kant, dan krijg je hetzelfde effect.

Plaats het zwembad op een bodembescherming

De liner van een opzetzwembad is gevoelig voor scherpe en schurende voorwerpen. Een harde, stenen ondergrond kan beschadigingen aanbrengen. Daarom het advies om een beschermende ondervloer te gebruiken. Dit kan in de vorm van een grondzeil, maar veel online zwembadhandelaren hebben ook speciale ondertegels in hun assortiment. Dit zijn foam tegels die ook nog eens heerlijk lopen.

Zorg voor een goede circulatie van het zwembadwater

Het water in je zwembad heeft effect op de levensduur van je zwembad. Stilstaand water is gevaarlijk, wordt vies en tast het zwembad zelf aan. Het is daarom belangrijk dat het water in beweging blijft. Circuleer het water dus goed met behulp van een zwembadpomp. Deze laat je dagelijks 4 of 8 uur draaien.

Desinfecteer het zwembadwater

Met alleen een goede circulatie ben je er nog niet. Het water moet namelijk ook gedesinfecteerd worden. Anders ontstaat er algenvorming, wordt het zwembadwater groen of een andere smerige kleur, en ook dat gaat in het zwembad zitten. Komt de levensduur van je zwembad allemaal niet ten goede. De meeste zwembaden worden gedesinfecteerd met chloor.

Maak niet alleen het zwembadwater, maar ook het zwembad zelf regelmatig schoon

Met alleen goed onderhouden zwembadwater ben je er nog niet. Ook het zwembad zelf dient regelmatig schoongemaakt te worden. Wanneer je gaat zwemmen, neem je viezigheid van buitenaf mee. Dit gaat op de bodem liggen of aan de wand kleven. Houd de bodem en wanden wekelijks in de gaten en maak schoon met een zwembadstofzuiger en/of borstel.

Berg het zwembad goed op voor de winterperiode

Je wilt natuurlijk ook de volgende zomer weer van het opzetzwembad kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je deze goed opbergt. Zorg dat het zwembad helemaal droog is voordat je het opvouwt. Smeer de liner daarnaast in met wat talkpoeder, zodat deze niet gaat plakken. Eenmaal opgevouwen is het belangrijk dat je het zwembad opbergt op een plek waar geen muizen bij kunnen komen. Anders heb je kans dat het zwembad opgegeten wordt.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-01-2020
Hits: 544
Categorie: 
Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
opzet zwembad, onderhoud, scheuren, Intex zwembad