Volg ons via
 

Drie tips om van je tuin een winterparadijs te maken

Drie tips om van je tuin een winterparadijs te maken | Zorg voor vuur, verlichting en winterbloeiers.

De winter is uiteraard niet het meest voor de hand liggende seizoen om in de tuin te gaan zitten. Toch kan je met een paar simpele aanpassingen je tuin omtoveren in een waar winterparadijs. De lange avonden worden een stuk aangenamer als je kan genieten van winterbloeiers en een knapperend vuurtje. Tijd dus om de tuin eens aan te pakken!

Tip 1: vuur

Een vuurtje geeft niet alleen heerlijke warmte, het geeft iedere tuin meteen een flinke dosis gezelligheid. Vuurkorven en vuurschalen zijn al jaren populair maar helaas heeft niet iedereen hier ruimte voor. Vuurtafels kunnen in dit geval een uitkomst zijn. Vuurtafels zijn tuintafels met in het midden ruimte voor een knapperend vuurtje. Steeds vaker zien we vuurtafels en tuinmeubelen van Vdgarde.nl. Kijk vooral eens bij Van der Garde tuinmeubelen als je aan de slag gaat in je tuin. Van sfeerhaarden tot loungesets, Van der Garde heeft het allemaal!

Tip 2: verlichting 

Waarom alle kerstverlichting opbergen, als ze de tuin zo ongelooflijk gezellig maken? Mooie lichtjes in de tuin kunnen de donkere wintermaanden veel draaglijker maken. Versier bijvoorbeeld een boom met kerstverlichting of hang lampionnetjes op aan de schutting. Zo kan je, zelfs als je binnen zit, nog steeds genieten van je gezellige tuin. Denk naast kerstverlichting ook eens aan ouderwetse lantaarntjes en waxinelichtjes, of ga voor een stoere olielamp voor een industrieel tintje.

Tip 3: winterbloeiers

Winterbloeiers zijn bloemen en planten die ook in de winter voor kleur in de tuin zorgen. Bekende winterbloeiers zijn heide en winterviooltjes, maar ook de mooie helleborus en de toverhazelaar doen het goed in de winter. Natuurlijk hoef je niet je hele tuin vol te zetten met winterbloeiers, enkele plantenbakken en bloempotten zorgen al voor voldoende sfeer. Heb je te weinig ruimte voor extra planten? Een mooi bloemstuk of leuke tuinkabouter kan de tuin ook al behoorlijk opvrolijken. En vergeet ook de vogels niet! Door het plaatsen van vogelhuisjes en voederbakjes tover je je tuin om tot een toevluchtsoord voor vogels. Je zult zien dat deze kleurrijke fladderaars meteen zorgen voor een vrolijke noot in de tuin. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 10-02-2020
Hits: 438
Categorie: 
Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wintertuin, vuur, verlichting, winterbloeiers