Volg ons via
 

Vind het perfecte rolgordijn met deze tips

Vind het perfecte rolgordijn met deze tips | Let bijvoorbeeld op kleur, print of transparantie.

Je kent het wel: je hebt net een verbouwing achter de rug, bent net verhuisd, of bent gewoon toe aan een nieuwe inrichting. Vol overgave heb je de muren geverfd, een andere vloer gelegd en nieuwe meubels gescoord. Maar dan, die ramen. Daar had je even niet aan gedacht.

Rolgordijnen zijn niet de eerste items waar je aan denkt als je toe bent aan een nieuw interieur. Zonde eigenlijk, want raamdecoratie kan heel bepalend zijn voor de sfeer in je huis. Gelukkig kan je tegenwoordig heel makkelijk online rolgordijnen bestellen. Maar welke rolgordijnen passen nou eigenlijk bij jou en je woning? De volgende tips helpen je alvast op weg bij het maken van de juiste keuze.

Kleur, print of transparant

Ten eerste moet je natuurlijk nadenken over de uitstraling en de kleur van je nieuwe rolgordijnen. Wil je bijvoorbeeld rolgordijnen met een print of met een effen kleur? Ben je op zoek naar verduisterende rolgordijnen of moeten je rolgordijnen juist veel daglicht binnenlaten? Smaak is uiteraard heel persoonlijk en je weet vast zelf het beste welk soort rolgordijn het beste bij jou en je woning past. Stem de rolgordijnen echter wel goed af op de rest van je inrichting. Is je inrichting heel extravagant? Dan is een effen rolgordijn waarschijnlijk een goede keus. Is je interieur heel rustig? Dan zou je kunnen gaan voor een wilde print om de boel wat pit te geven.

Duo-rolgordijnen

Twijfel je tussen verduisterende rolgordijnen en rolgordijnen die veel licht doorlaten? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je: het duo-rolgordijn. Dit type rolgordijn bestaat uit twee lagen stof: een verduisterende stof en een lichtdoorlatende stof. Op deze manier kan je op elke moment van de dag bepalen hoeveel licht je binnen wilt laten. Ook leuk is het aanschaffen van een duo-rolgordijn met twee tinten. Kies bijvoorbeeld voor twee verschillende tinten voor een speelse look, of mix en match met aardetinten voor een rustig geheel.

Afmetingen en bedieningszijde

Heb je de perfecte rolgordijnen gevonden voor jouw interieur? Wacht dan nog heel even met bestellen. Het is namelijk erg belangrijk dat je de goede maat bestelt en nadenkt over de bedieningszijde. Moderne huizen hebben vaak ramen met een standaard maat. In dit geval kan je gewoon online de goede maat selecteren en doorgaan met bestellen. Soms is het echter nodig om rolgordijnen op maat te bestellen, meet van tevoren de ramen dus goed op! Rolgordijnen op maat zijn vaak iets duurder dan goedkope rolgordijnen die vaak alleen in standaard maten te verkrijgen zijn. Mooie rolgordijnen kunnen je interieur daarentegen helemaal afmaken, dus ze zijn de investering zeker waard! 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 10-02-2020
Hits: 426
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Rolgordijn, duo rolgordijnen, afmeting rolgordijnen