Volg ons via
 

Een gashaard op propaan, het kan!

Een gashaard op propaan | Lees alles over warmte, sfeer en kosten.

Droom je wel eens van een open haard in huis? Om gezellig en knus te relaxen en gewoon van de warmte en sfeer te genieten? Dat blijft vaak een droom als je geen ruimte hebt voor een schoorsteen. Dan is een gashaard misschien nog een oplossing, maar ook niet altijd. Bijvoorbeeld als je geen gasaansluiting hebt. Dat is toch de toekomst en zeker voor de nieuwbouwhuizen. Het is belangrijk dat dromen uitkomen. Daarom is er ook voor jou een alternatief beschikbaar in de vorm van een gashaard op propaan.

Een gashaard op propaan, hoe werkt dat dan?

Het werkt heel simpel. Bij een gashaard op propaan is er een gasfles nodig. De gasfles bevat propaangas en is aan te sluiten op de gashaard. Er hoeft in dat geval dus geen aansluiting voor gas in huis te zijn. Dus ook in de moderne nieuwbouwwoningen is het toch mogelijk om van een knus en gezellig haardvuur te genieten. De propaangasflessen hoeft u niet direct naast de gashaard te plaatsen.

Het is zelfs aan te raden om de gasfles in een andere ruimte neer te zetten. Of om er zelfs meerdere tegelijk te plaatsen. Een aansluiting op meerdere gasflessen is handig om nog veel langer aaneen van het vlammenspel te genieten. Doorgaans is er sprake van een gemiddelde brandduur van achttien uur. Als je veel ruimte in of rond het huis hebt, is het mogelijk om voor een propaantank te kiezen. Dan is er nog veel langer de tijd om zonder onderbreking van de gashaard gebruik te maken.

Warmte en sfeer in huis

Nieuwbouwwoningen zijn vaak erg modern en eigentijds ingericht. Er is meer sfeer en warmte in je huis te brengen door voor een gashaard op propaan te kiezen. De keuze voor een design is prima af te stemmen op de stijl van je interieur. Bijvoorbeeld door een gashaard op propaan te kopen met een modern design. Of wil je een meer authentiek beeld creëren in je woonkamer? Dan heb je ook gewoon de keuze om een klassiek model uit te kiezen. Er zijn op het gebied van designs en plaatsing allerlei opties om uit te kiezen. Het ideaalbeeld is dan ook zeker te verwezenlijken. Het is zelfs mogelijk om een gashaard op propaan te nemen die in een retro stijl is uitgevoerd. Hoe leuk is dat?

Wat kost een gashaard op propaan in gebruik?

Naast de aanschaf van de gashaard op propaan heb je natuurlijk ook rekening te houden met de kosten van verbruik. Die kosten vallen erg mee. Het is wel zo dat er per model verschillen zijn als het gaat om het totale verbruik. Ook heb je er zelf invloed op, want een gashaard op propaan beschikt over meerdere standen. Zet je de gashaard op de hoogste stand dan is een hoger verbruik logisch en kost het wat meer. In de praktijk is het voor een aangename warmte helemaal niet nodig om de haard op vol vermogen te zetten. Bovendien is je nieuwbouwwoning goed geïsoleerd en is het hoogste vermogen niet nodig om het warm en aangenaam te krijgen.

Als het eenmaal warm is, heb je bovendien de mogelijkheid de haard op de laagste stand te laten branden. Dan blijft het ook lekker warm. Een gemiddeld verbruik komt per uur ongeveer uit op 300 gram. Als je bijvoorbeeld rekent met 140 branduren dan heb je daarvoor vier propaangasflessen nodig met een inhoud van 10,5 kg. Er komen ook nog eenmalige kosten bij in verband met de waarborg van de propaangasfles. Daarnaast betaal je voor de inhoud van de gasfles en zijn er abonnementskosten voor het gebruik van een propaanunit.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 24-02-2020
Hits: 372
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
gashaard, propaan, warmte