Volg ons via
 

Warm of heet water?

Warm of heet water? | Over de verschillen tussen een waterkoker, een keukenboiler en een Quooker.

Heeft een extra boiler in de keuken zin? Om deze vraag te beantwoorden is de staat van de cv-ketel bepalend. Als de ketel ouder dan 15 jaar is, is het verstandig deze te vervangen. Waarschijnlijk duurt het ook even voordat er warm water uit de kraan komt. Een minimale CW-waarde van 3 is nodig om enig comfort te hebben.

Keukenboiler

Een keukenboiler is eigenlijk niets anders dan een opslag voor warm tapwater. De keukenboiler houdt water op temperatuur door middel van een elektrisch verwarmingselement. Een elektrische boiler gebruikt de nodige energie. Warm water met een keukenboiler is duurder dan een combiketel. Een hoog rendement combiketel verwarmt water bijna drie keer goedkoper. Pas bij een lange leiding van meer dan 20 meter is de elektrische keukenboiler in het voordeel.

Graden

Een keukenboiler warmt water tot maximaal 82 graden, maar 60 graden is meestal voldoende. De keukenboilers hebben meestal een 10 liter capaciteit en een vermogen van 2200 watt. Close-in is de meest voorkomende boiler. Een close-in keukenboiler wordt onder het tappunt in een keukenkastje of achter de keukenplint geplaatst. Een close-up boiler wordt boven het tappunt geplaatst.

Quooker

Een Quooker werkt volgens hetzelfde principe. De ‘kraan’ bestaat uit twee delen: een kokend waterkraan op het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in wat opgewarmd wordt. De bediening van de kokend waterkraan kan verschillen.

Waterkoker

Is een waterkoker beter dan een fluitketel op het gas om thee te zetten? Een fluitketel is iets in het voordeel, maar niet veel. Belangrijk is om niet te veel water op te zetten. Reken uit hoeveel water je nodig hebt en houdt het peilglas van de waterkoker in het oog. Bij een fluitketel is dat weer lastiger.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 17-03-2020
Hits: 424
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Quooker, waterkoker, keukenboiler