Volg ons via
 

Het opzeggen van je krantenabonnement

Het opzeggen van je krantenabonnement | Verschillende procedures per krant

Kranten, de gemiddelde Nederlander leest ze om up to date te blijven over de huidige stand van zaken. Voor veel mensen hoort de krant in de ochtendroutine; tijdens het wakker worden met een kop koffie jezelf op de hoogte stellen van alle huidige zaken in binnen- en buitenland. Omdat zoveel Nederlanders de krant nog lezen, worden er ook veel verschillende kranten uitgegeven in Nederland. Kranten zijn populair in Nederland maar worden echter wel steeds minder vaak in papieren vorm gelezen. Veel mensen zijn fan van het lezen van een krant op een mobiel apparaat zoals een tablet of telefoon. Omdat het beter is voor het milieu of omdat het handiger is om mee te nemen naar werk of te lezen in het openbaar vervoer onderweg naar werk.

Veel mensen die de krant graag lezen, hebben er een abonnement op zodat de krant dagelijks vroeg in de ochtend al binnen is en ze niet eerst naar een winkel hoeven om hem aan te schaffen. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld dagelijks de Volkskrant op de mat ontvangt, maar niet meer zo’n fan bent. Misschien twijfel je of je de Volkskrant opzeggen wil. Dat kan natuurlijk. In dit artikel wordt informatie gegeven over het opzeggen van verschillende Nederlandse krantenabonnementen, zowel de papieren versie als digitaal.

Redenen van opzeggen

Er zijn verschillende redenen waarom je je krantenabonnement zou willen opzeggen. Misschien heb je geen tijd meer om de krant te lezen en is het daarom zonde om een abonnement te hebben of misschien wil je wel een keer een andere krant lezen. Het kan zo zijn dat je jaren een abonnement hebt gehad op de Telegraaf maar je nu hebt besloten dat de Telegraaf opzeggen de beste keuze voor je is omdat je een keer wat anders wil lezen en daarom een andere krant wil lezen die zich qua inhoud richt op andere zaken. Misschien sluit de inhoud van een krant niet meer aan op jouw interesses, dan kan je natuurlijk jezelf oriënteren en een andere krant gaan lezen die beter past bij jouw interesses. Het kan ook zo zijn dat je geen tijd meer hebt op iedere dag een krant te lezen en daarom je abonnement op wil zeggen. Je kan eventueel overstappen naar een weekendabonnement of zaterdagkrant- abonnement als je eraan denkt om je abonnement op te zeggen omdat je te druk bent om iedere dag een krant te lezen en het daarom zonde van je geld vindt.

Het kan zo zijn dat je je papieren abonnement wil opzeggen en wil overstappen op een digitaal abonnement omdat we allemaal steeds milieubewuster worden en meer besef krijgen van de verspilling die plaatsvindt. Iedere dag een dikke papieren krant is natuurlijk niet het beste voor het milieu, daarom bieden kranten tegenwoordig ook digitale versies aan. Overstappen van papieren krant naar digitale krant is ook een optie. Een digitaal abonnement is zelfs vaak goedkoper omdat het minder kost online artikelen te produceren dan om ze te printen op papier. Een ander voordeel is dat je een digitaal abonnement op meerdere apparaten kan lezen, zoals je laptop of telefoon.

Van gratis krant naar abonnement

Je hebt vast wel eens een gratis krant aangeboden gekregen voor de supermarkt of op een station. Meestal is deze krant niet helemaal gratis en komt deze altijd met de vraag of je interesse hebt in een abonnement op de krant. Het aangeboden abonnement bij de gratis krant is vaak een kort probeer abonnement voor een actieprijs. Maar, wat als je dan ineens na je actieabonnement nog steeds kranten ontvangt? Als je een kort actieabonnement neemt en dit niet tijdig stopzet, kan het zo zijn dat je vastzit aan een vast abonnement. Het verschilt per abonnement en actie hoe snel je dit abonnement kan opzeggen. Let daarom altijd op de actievoorwaarden en kleine lettertjes bij het accepteren van een actieabonnement.

Opzeggen abonnement

Het opzeggen van een krantenabonnement verschilt niet veel per krant omdat ze allemaal met hetzelfde soort abonnement werken. De meeste krantenabonnementen zijn voor een bepaalde periode (een kwartaal, jaar of halfjaar) die je in één keer betaald en je kan zo’n abonnement opzeggen nadat de periode voorbij is waarvoor jij de krant hebt aangeschaft. Er zijn hele korte abonnementen voor 4 weken om bijvoorbeeld een abonnement uit te testen of om een korte, vrije periode zoals een vakantie de krant te ontvangen maar als je een fanatiek krantenlezer bent en iedere dag graag de krant leest, kun je ook kiezen voor een lang abonnement van een jaar. Hoe langer het abonnement, hoe voordeliger het is maar hoe langer je vastzit aan een krant en hoe langer je moet wachten voordat je aan het einde van abonnementsperiode een krant kan opzeggen.

Als je een premium Blendle abonnement hebt waarop je krantenartikelen leest, dan kun je dit stopzetten via hun website. Blendle premium is een maandelijkse service dus na je eerste maand kan je de service maandelijks opzeggen.

Als je een krantenabonnement van iemand moet opzeggen door het overlijden van diegene, dan geldt er voor veel bedrijven dezelfde standaardprocedure. Het bedrijf wil een akte van overlijden ontvangen. Als is bewezen dat een persoon is overleden, dan zijn bedrijven verplicht om abonnementen stop te zetten. Het stopzetten kan echter niet altijd meteen gebeuren. Als iemand een jaarabonnement heeft van een krant en deze persoon overlijdt bijvoorbeeld in de derde maand van dit abonnement, dan verschilt het per krant of het resterende bedrag kan worden teruggestort en of de krant meteen kan worden stopgezet.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 03-04-2020
Hits: 757
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
krantenabonnement, opzeggen krant