Volg ons via
 

Dé raamdecoratietrends voor aankomende zomer

Raamdecoratie | Lees alles over de laatste trends op gebied van gordijnen.

Blijf je deze zomer thuis tijdens de vakantie? Of ga je toch weg en wil je de woning veilig achterlaten? Wat je plannen ook zijn, met deze zes raamdecoratietrends voor komende zomer maak je iedere huiskamer, slaapkamer, zolderkamer of badkamer mooier dan ooit. En ook een stuk praktischer, want dát is de eerste trend op het lijstje.

1. Praktisch

Het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn. De inrichting moet voor ons werken, het is niet de bedoeling dat je een dagtaak hebt om steeds met meubels of raamdecoratie in de weer te zijn. Dat betekent een bank die er niet alleen mooi uitziet, maar ook lekker zit. Dat betekent verlichting die inschakelt wanneer je de kamer binnenstapt, of gordijnen die met een spraakcommando openen. Minder stress in huis, dat bereik je met praktische oplossingen. Moderne vormen van raamdecoratie zijn meer onderhoudsvriendelijk, en eenvoudig te gebruiken voor alle gezinsleden. Iedereen die ooit gestoeid heeft met die vervelende koordjes van jaloezieën weet precies waar we het over hebben. Naar boven, naar beneden, of open en dicht? Het kan veel eenvoudiger!

2. Minimaal

Prachtige dikke gordijnen met dubbele plooi en grote klossen zoals je die kent van het theater en klassieke films. Het ziet er mooi uit, maar dan wel in een heel specifieke situatie. Niet iedereen woont in een kasteel met butler, als ‘gewone’ mensen kiezen we dit seizoen voor minimaal. Let op; we bedoelen zeker niet saai, want bij een minimale decoratie vallen juist de details extra op. Zo kun je rolgordijnen transformeren van steriel op een kantoor, tot sfeervol in de huiskamer, door een ander materiaal en kleur te kiezen. Ook plisségordijnen laten perfect zien hoe een minimalistisch design toch heel rijk aan detail kan zijn. Een bloemetjesgordijn, of andere uitbundige decoratieve elementen zijn toch wel passé. Dat maakt reinigen vaak ook een stuk eenvoudiger.

3. Natuurlijk

We zien steeds meer natuurlijke kleuren en materialen waar duidelijk de herkomst aan af te zien is. Denk aan hennep, jute, steigerhout en dat soort materialen. Ook bij het kleurgebruik van raamdecoratie zien we steeds meer natuurlijke kleuren, of neutrale tinten die een accent geven aan decoratieve elementen. Denk aan beige of een zachte zweem van oranje of geel, dat complimenteert groene planten in de kamer. Hoewel fel paars en knalgroen met name in bloemen van nature voorkomt, moet je vooral denken aan tinten die je in het bos tegenkomt. Kies gordijnen die passen in deze omgeving. Daarbij vormt de raamdecoratie vooral een subtiele achtergrond waar de decoratieve elementen mooi op afsteken.

4. Warm

Je kon het al lezen bij het vorige punt; warm kleurgebruik overheerst deze zomer. Hierbij kun je gebruik maken van zowel natuurlijk zonlicht als kunstlicht. Als je kiest voor een raambekleding met een lichtere tint, en een neutraal patroon, dan zal invallend licht voor een deel weerkaatst worden. Als je dan gebruik maakt van LED lampen met meerdere kleuren of warm/koel licht, dan zal de raambekleding als reflectie fungeren. Dit weerkaatste licht is zacht en verspreid, waarmee je de gehele ruimte een warme uitstraling geeft. Bij doorschijnende gordijnen zal dit effect met name overdag nog sterker zijn.

5. Automatisch

Ook deze trend kwam al even voorbij onder het kopje “praktisch”. Door gordijnen te automatiseren met PowerBlinds van Somfy vallen plotseling alle mogelijke nadelen van gordijnen en andere vormen van raambekleding weg. Geen gehannes meer met touwtjes, geen vieze vlekken op de gordijnen of stof dat uitrekt, en geen gordijnrails die stropt. Met een elektrisch bedienbare gordijnrails en een geschikt gordijn heb je die butler niet meer nodig. Met een druk op de knop, een tik op het scherm of een spraakcommando via een slimme luidspreker kun je gordijnen voortaan direct openen en sluiten. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een timer of van een lichtsensor voor een volautomatische werking.

6. Veilig

Door raambekleding en de elektrische gordijnrails te koppelen met een smart home systeem zullen de gordijnen voortaan fungeren als extra inbraakpreventie. Want je kunt de raamdecoratie voortaan laten openen en sluiten wanneer je dit wilt, overal waar je bent of geheel geautomatiseerd. Als je ‘s avonds thuiskomt van je werk zijn de gordijnen netjes dicht, dus geen pottenkijkers. En de verlichting wordt tegelijkertijd ingeschakeld, dus de woning ziet er niet langer verlaten uit. Ook bij een gevaarlijke situatie in huis kan automatisering van dienst zijn, zo kun je gordijnen automatisch laten openen zodra een slimme rookmelder van Somfy inschakelt. Wanneer je ook nog smart lights zoals de Hue lampen koppelt, dan kun je snel de weg naar buiten vinden.

Dit waren de zes raamdecoratietrends voor aankomende zomer, waar je ook de komende winter en nog veel seizoenen daarna van zult profiteren!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 16-04-2020
Hits: 595
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
raamdecoratie, gordijnen