Volg ons via
 

De TV Schoonmaken: lees deze tips

Handige tips om je tv schoon te maken.

Tijdens je wekelijkse schoonmaakrondje zie je de tv waarschijnlijk vaak over het hoofd. Je maakt het kastje wel schoon, maar gaat al snel met de stofdoek verder naar de volgende meubels. ’S avonds zit je eindelijk ontspannen op de bank en kijk je écht naar dat tv-scherm. Oeps! Nu valt het pas op hoeveel stof en vingerafdrukken er nog op zitten. Gelukkig hoeft het schoonmaken niet veel tijd te kosten. In dit artikel delen we een aantal handige tips om de tv goed schoon te krijgen en langer schoon te houden.

Tip 1. Laat de tv eerst afkoelen

Wist je dat je de tv eerst een tijdje uit moet zetten voordat je het gaat schoonmaken? Als het scherm al even aanstaat, wordt het namelijk warm. Als je dan meteen met een vochtige doek eroverheen gaat, zal het water heel snel opdrogen. Het gevolg? Strepen, vlekken en een waas over het scherm. Laat de tv dus eerst even afkoelen.

Tip 2. Gebruik een microvezeldoekje

De beste manier om een tv goed schoon te krijgen, is door een microvezeldoekje te gebruiken. Deze zijn zacht en laten geen krassen achter op het scherm. Stof kun je eenvoudig wegvegen met een droge doek. Is het tv-scherm toe aan een grotere poetsbeurt? Dan kun je het microvezeldoekje een beetje vochtig maken met lauwwarm water. Druk tijdens het schoonmaken nooit hard op het scherm.

Tip 3. Gebruik zo min mogelijk vocht

Bij het gebruiken van water is het belangrijk dat je de doek goed uitwringt. Zo ontstaan er minder snel strepen en kan er geen water tussen het scherm en de rand van de tv komen. Wil je gebruik maken van een schoonmaakmiddel? Check dan eerst of dit echt geschikt is voor het scherm, gebruik zo min mogelijk en spray het vooral niet direct op de tv.

Tip 4. Voorkom stof met een tv beugel

Op de voet van de tv blijft erg veel stof liggen. Je kunt dit heel eenvoudig voorkomen door de tv aan de muur te bevestigen. Dit kan met een speciale ophangbeugel voor je TV. Met zo’n tv beugel bespaar je bovendien een hoop ruimte in de woonkamer. Een groot tv-meubel is namelijk niet meer nodig! Daarnaast kun je kiezen voor een draaibare en/of kantelbare beugel om nog comfortabeler tv te kijken. Het maakt niet uit in welke hoek je zit, de stand van de tv kun je altijd aanpassen. Zo krijg je nooit meer last van een stijve nek.

Lees ook ons artikel met tips voor het schoonmaken van de computer

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 06-05-2020
Hits: 382
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
tv, schoonmaken, tv beugel