Volg ons via
 

Stijlvol en duurzaam: een regenton

Een regenton is een niet alleen een geweldig sfeermakend item om de tuin nog gezelliger aan te kleden, het levert je ook nog eens allerlei interessante voordelen en mogelijkheden op. Hier lees je meer over een regenton voor in je tuin.

Je ziet ze steeds vaker in de achtertuin staan: de regenton. Niet alleen is dit een geweldig sfeermakend item om de tuin nog gezelliger aan te kleden, het levert je ook nog eens allerlei interessante voordelen en mogelijkheden op! Wat de voordelen van zo’n mooie regenton zijn, vertellen we je natuurlijk graag!

1. Minder wateroverlast

We krijgen steeds vaker te maken met onverwacht heftige regenbuien. En hoewel we gelukkig lekker binnenshuis kunnen schuilen, betekent dit nog niet dat de achtertuin klaar is om die hoeveelheid regen op te vangen. Wanneer er in korte tijd veel regen valt kan het water vaak niet snel genoeg de bodem inzakken. Het resultaat? Modder in je tuin en wateroverlast. Een regenton kan er daarentegen voor zorgen dat een deel van het water opgevangen wordt.

2. Gratis water

Al dat regenwater dat die regenton gedurende weken tot maanden opvangt, kan natuurlijk voor allerlei doeleinden ingezet worden. Zo is het tijdens warme maanden een geweldige bron om de planten mee te besproeien, de auto te wassen of zelfs het terras even goed te schrobben. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan kun je de regenton aansluiten op een geïntegreerd watersysteem in de tuin of zelfs in je woning. Zo kun je iedere dag gewoon gratis gebruik maken van je eigen waterbron!

3. Betere kwaliteit voor je tuin

Het water dat uit de kraan komt is gezuiverd en gefilterd. Dit betekent dat stoffen als kalk en ijzer vaak grotendeels uit het water gehaald worden. Zo hebben we natuurlijk perfect drinkwater, maar dit water is weer minder geschikt voor de tuin en voor je kamerplanten. Regenwater bevat bijvoorbeeld helemaal geen kalk, wat weer een stuk beter is voor je planten. Ook niet onbelangrijk is natuurlijk het feit dat het gebruiken van je eigen waterreservoir je ook nog eens wat op de kosten bespaard!

4. Beter voor het milieu

Hoe minder drinkwater wij gebruiken, hoe kleiner de kans dat er extra grondwater opgepompt moet worden om Nederland van de waterbehoefte te voorzien. We gebruiken gemiddeld zo’n 120 liter water per dag; waarvan een deel gebruikt wordt om bijvoorbeeld de auto of fiets te wassen, de planten water te geven of in en rondom huis te poetsen. Wanneer we voor dit soort klusjes het water uit de regenton gebruiken, wordt ons waterverbruik ineens een stuk minder en hoeft er dus minder grondwater opgepompt te worden; en dat is een stuk beter voor het milieu!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 06-05-2020
Hits: 448
Categorie: 
Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
regenton, duurzaam, gratis water, water geven, kalkvrij, kosten besparen