Volg ons via
 

Maak regelmatig de ventilatieroosters schoon voor een gezonde luchtkwaliteit in huis

Ventilatierooster schoonmaken | Zorg voor een gezonde lucht in huis

De luchtkwaliteit binnenshuis is minstens zo belangrijk als de luchtkwaliteit buiten. Voor een optimale gezondheid, is het belangrijk dat de lucht in huis fris en gezond is. Maar hoe zorg je ervoor dat de luchtkwaliteit in huis goed is? Een gezonde luchtkwaliteit is afhankelijk van een goede ventilatie. Dat betekent dat het vocht dat ontstaat bij bijvoorbeeld douchen of koken moet worden afgevoerd. Om te voorkomen dat het vocht niet juist wordt afgevoerd, moet het ventilatierooster regelmatig worden schoongemaakt.

Gezonde lucht in huis

Het is belangrijk dat je je huis dagelijks ventileert. Zo komt er elke dag frisse lucht naar binnen, en kan ongezonde lucht naar buiten worden afgevoerd. Helemaal in de wat oudere huizen is een goede ventilatie belangrijk. Omdat er langs een ventilatie rooster ook veel ‘vieze’ lucht komt, en er wel eens wat vuil kan blijven hangen, is het belangrijk om deze regelmatig goed schoon te maken. Zo zorg je er namelijk voor dat frisse lucht niet wordt tegengehouden. Wist je dat een vies ventilatie rooster zelfs vuile lucht naar binnen kan blazen? Des te belangrijker dus om deze goed schoon te houden.

Maak je ventilatierooster schoon

Heb je thuis een ventilatierooster? Dan kun je deze heel gemakkelijk zelf schoonmaken door het vuil en stof handmatig te verwijderen. Tegenwoordig hebben veel huizen een mechanisch ventilatiesysteem. Bij dit soort ventilatie is het slimmer om deze schoon te laten maken door een specialist. Zo worden er geen instellingen per ongeluk gewijzigd. Helemaal wanneer je last hebt van verstoppingen, omdat daar veel meer bij komt kijken dan het simpel schoonmaken van de ventilatie. Wist je dat veel mechanische ventilatiesystemen al na vijf jaar gebruik 50% minder goed werken door vuil en stof? Zorg er dan ook voor dat deze regelmatig wordt schoongemaakt zodat de luchtkwaliteit in huis geen gezondheidsklachten oplevert. Bij het schoonmaken van een mechanisch ventilatiesysteem, worden de luchtkanalen eerst geïnspecteerd en vervolgens schoongemaakt door middel van dieptereiniging. Wanneer nodig, worden er onderdelen gerepareerd.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 12-05-2020
Hits: 457
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Ventilatierooster schoonmaken, gezonde lucht, luchtkwaliteit