Volg ons via
 

6 Tips om heerlijk te kunnen eten met je gezin

Uit eten met het gezin | 6 Tips om gezellig met kinderen naar een restaurant te gaan.

Lekker met het hele gezin uit eten: het kan heerlijk zijn! Maar het brengt ook wel de nodige vragen met zich mee. Hoe laat kun je er het beste op uit gaan? Waar ga je eten en welke restaurants zijn kindvriendelijk? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jullie binnenkort gewoon zorgeloos kunnen gaan genieten!

1. Vertrek op tijd

Ga wat vroeger naar een restaurant dan dat je alleen of met z’n tweetjes zou doen. Wanneer je wat vroeger bent kun je namelijk een fijne plek uitzoeken en hebben je kinderen nog genoeg energie. Probeer jezelf wat aan het normale ritme te houden: eet je thuis normaal om 6 uur avondeten, dan ga je ook rond die tijd uit eten!

2. Kies voor een ontspannen sfeer

Bij een luxe restaurant eten kan heerlijk zijn; maar is vaak wat minder comfortabel met het hele gezin. Kies liever een restaurant met een fijne, ontspannen en ongedwongen sfeer. Ga bijvoorbeeld lekker samen sushi eten in Eindhoven; dat is hartstikke leuk en ook nog eens gezond!

3. Zoek een plekje buiten

Staat het weer het toe? Kijk dan of je buiten een tafeltje kunt krijgen. Mochten de kinderen wat lawaai maken dan voel je jezelf buiten waarschijnlijk minder ongemakkelijk dan binnen. Daarnaast gebeurt er buiten altijd wel wat en is er ook altijd wel wat te zien. Zo blijven de kids makkelijker geamuseerd en kunnen jullie lekker bijkletsen.

4. Bekijk het menu van te voren

Om hele discussies aan tafel te voorkomen kan het verstandig zijn om het menu van te voren vast te bekijken. Zo kun je voordat je daadwerkelijk op pad gaat samen vast beslissen wat er gegeten gaat worden, en kan alles in het restaurant soepeltjes verlopen.

tekst gaat verder onder het plaatje

5. Zorg voor entertainment

Waar het voor volwassenen vaak geen probleem is om een avond lekker te keuvelen kan dit voor kinderen al snel tot verveling leiden. Zorg dus voor voldoende entertainment zodat de kleintjes zich lekker bezig kunnen houden. Denk aan een boek, wat klein speelgoed of een aantal interessante puzzelbladen.

6. Zoek een kindvriendelijk restaurant

Lekker ontspannen eten wordt natuurlijk een stuk makkelijker wanneer het restaurant voorbereid is op de komst van gezinnen met kinderen. Mocht je een tafeltje kunnen vinden bij een restaurant dat bijvoorbeeld een speeltuin of zelfs een ballenbak heeft, dan maakt dat het avondje uit gegarandeerd al een heel stuk makkelijker!

 

Wat is jullie favoriete restaurant om samen met het gezin uit eten te gaan?

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 06-06-2020
Hits: 269
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
uit eten, kindvriendelijk, restaurant, sushi eten