Volg ons via
 

Drie 'verstandige' verbouwingen in huis

Drie 'verstandige' verbouwingen in huis | Hoe weet je of een verbouwing de moeite waard is?

Verhuizen of toch verbouwen? Mensen die ontevreden zijn over bepaalde aspecten van hun woning twijfelen vaak of het de moeite en het geld waard is om te verbouwen en of de voordelen wel opwegen tegen de nadelen. En ook huizenzoekers lopen hier regelmatig tegenaan. Bij een huis waar eigenlijk nog wel wat aan moet gebeuren, kunnen ze moeilijk voor zich zien wat er mogelijk is en of het huis het wel waard is om nog meer geld in te investeren?

Wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen, is het daarom altijd slim om te kijken wat ‘verstandige’ verbouwingen in huis zijn: verbouwingen die je huis meer waard maken of die je een kostenbesparing opleveren. Want jij kunt die badkamer wel spuuglelijk vinden, maar een nieuwe badkamer verdien je niet zomaar terug als je je huis verkoopt. Het is namelijk vaak een kwestie van smaak en daar betaalt een potentiële koper waarschijnlijk niet veel extra voor. Maar wat zijn dan wel verstandige verbouwingen?

Moderniseren

We hadden het net al even over de badkamer. Een verouderde badkamer vervangen door een nieuwe, moderne badkamer is natuurlijk wel waardeverhogend. En als die badkamer voorheen alleen een bad had met een douchekop erboven en nu een inloopdouche en apart bad, zijn er extra functionaliteiten aan de badkamer toegevoegd, wat ook een plus is.

Meer ruimte

Meer ruimte creëren doet het altijd goed. Een wand openbreken waardoor die kleine, benauwende keuken ineens een open leefkeuken wordt waar je tijdens het koken met je gezin of gasten kunt communiceren, is zeker waardeverhogend. En een dakkapel op zolder plaatsen waardoor je krappe, donkere zolderkamer een lichte, volwaardige kamer wordt, voegt ook waarde toe. Natuurlijk kun je ook een stuk aan je huis zetten, zoals een aanbouw of serre, maar dat vraagt ook weer om een grotere investering.

Energiebesparende maatregelen

Bij de waarde van een huis speelt de energiezuinigheid een grote factor. Door energiebesparende maatregelen te nemen, bespaar je niet alleen op je stookkosten maar verhoog je tegelijkertijd de waarde van je huis en verbeter je het energielabel.

Denk aan verouderde houten deuren die niet goed meer isoleren vervangen door nieuwe kunststof deuren of een kunststof schuifpui plaatsen met HR++ glas, waardoor je zowel meer licht in huis brengt als meer kou buitenlaat dan het houten raam deed dat er eerst zat. Ook zonnepanelen en een warmtepomp zijn een goede investering. Bovendien kun je tot 20% van de kosten terugkrijgen dankzij de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Dat maakt bovenstaande verstandige verbouwingen nog aantrekkelijker!

 

 

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-06-2020
Hits: 252
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
verbouwingen, verbouwen, energiebesparend