Volg ons via
 

Slimme meter en energie besparen

Slimme meter | Wat is het en hoe kun je ermee besparen.

Misschien heb je kortgeleden een brief gekregen van je netbeheerder dat ze binnenkort een slimme meter komen plaatsen. Of wellicht hebben ze deze al ergens in de afgelopen periode geplaatst. In dat geval vraag jij je misschien af wat zo’n slimme meter nu precies doet en wat je eraan hebt.

Wat is een slimme meter

Een slimme meter is een digitale energiemeter. De energiestanden worden automatisch doorgestuurd naar je energiebedrijf en zijn voor jezelf inzichtelijk gemaakt via een app van jouw eigen energieleverancier. Je hoeft nooit meer je energiestanden door te geven aan je energieleverancier.

Uitrol slimme meters

Elk huishouden krijgt voor eind 2020 (uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus) een slimme meter aangeboden via de netbeheerder. 5 Miljoen huishoudens zijn al in het bezit van een slimme meter. Het plaatsen van de digitale energiemeter is kosteloos.

Besparen met slimme meter

Het feit dat je geen meterstanden hoeft door te geven, is niet het enige voordeel van de slimme meter. Je kunt namelijk eenvoudiger besparen op je energierekening. Zo kun je ervoor kiezen om je meter elk uur of zelfs elk kwartier uit te laten lezen. In de app kun je vervolgens zien welke apparaten verantwoordelijk zijn voor eventueel hoog energieverbruik. Je kunt het gebruik van deze energievreters dan aanpassen. Die ene computer hoeft bijvoorbeeld niet de hele dag aan te staan. En als blijkt dat je droger de grote energieslurper is, kun je op een mooie dag ook beslissen om je was lekker buiten te laten drogen. Het inzicht in je verbruik zorgt ervoor dat je bewust wordt van je verbruik en je dus kunt handelen om te besparen.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-06-2020
Hits: 258
Categorie: 
Geldzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
slimme meter, energie besparen, uitrol slimme meter