Volg ons via
 

Make-over voor je huis

Make over voor je huis | Tips om je huis een grondige opfrisbeurt te geven

Wanneer je zin hebt om jouw huis op te frissen, in een andere stijl in te richten, of simpelweg af wilt rekenen met onnodige frutsels in huis die een kamer chaotisch en vol doen lijken, kun je veel doen met een minimaal budget. Zo is de vraag hoeveel kan ik lenen, bijvoorbeeld voor nieuwe meubels, wellicht geheel overbodig.

Bekijk eerst wat je nog hebt

De inhoud van je schoonmaakkast en de schuur bekijken is een uitstekende start voor een make-over van je huis. Ga op ontdekkingsreis door je keuken, schoonmaakkast en de schuur of zolder. Verzamel je (half)volle blikken verf, pak een schuurmachine, de stofzuiger en handige middeltjes voor in huis, zoals schoonmaakazijn (perfect voor het ontvetten) en baking soda erbij.

Maak een ronde door de eerste kamer

Start met het kloksgewijs rondgaan van de eerste kamer die je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld de woonkamer. Met een vuilniszak, een schoonmaakdoek en een verzamelbak (of emmer) ga je binnen no-time door de kamer. In de vuilniszak gooi je de zaken die simpelweg weggegooid kunnen worden, in de emmer of bak gooi je spullen die een andere plek krijgen of naar de kringloopwinkel kunnen worden gebracht. Overweeg je nieuwe meubels of een hele nieuwe inrichting? De-clutter je huis eerst, dan heb je een goed beeld van de ruimte en hoe je die het beste zou kunnen inrichten.

Eerst klussen, dan schoonmaken

Pak eerst de klussen aan, zoals het schuren, verven, verschuiven, vervangen of het behangen. Bekijk welke onnodige meubels weg kunnen, bijvoorbeeld naar een andere kamer. Wat je niet meer nodig hebt zet je later te koop op Marktplaats. Zo zorg je voor een budget dat je verkrijgt vanuit de verkoop voor overbodige bezittingen. Stel voor jezelf de uitdaging de make-over van je huis geheel budgetneutraal te doen. Je mag dus alleen dingen gebruiken die je al hebt en niet meer uitgeven dan wat je verdient met het verkopen van dingen die je niet meer nodig hebt. Ook nog eens heel duurzaam.

Fris je huis voordelig op!

Met een aantal goedkope middeltjes kun je jouw bestaande meubels, gordijnen en bijvoorbeeld vloerkleden er weer als nieuw uit laten zien. Strooi bijvoorbeeld, voor je naar bed gaat, een lichte laag baking soda op de (stoffen) meubelbekleding, op de vloerkleden en op het eventuele tapijt op de trap. Besproei deze laag daarna licht met een plantenspuit. De volgende ochtend stofzuig je de baking soda op en jouw stoffen bekleding oogt weer als nieuw! Houd je huis handig op orde met een schoonmaakschema, zo verdeel je de schoonmaaktaken over de hele week.

 

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-06-2020
Hits: 301
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
make over, huis, schoonmaakschema, opruimen